måndag 22 september 2008

Nu är det HÖST!

Ordet "höst" betyder "skörd" och är besläktat med "hösta" och "inhösta", det vill säga samla eller hämta in. Ursprungligen är alltså hösten skördetiden.
Förr i poesi beskrevs hösten ofta som "trist". Sommaren var slut och det skulle snart bli vinter.
Många poeter jämförde hösten med när folk blev gamla....på ålderns höst!

För många förknippas hösten starkt med skolstarten....nystart för många TV-serier.....och olika aktiviteter och hobbies som ofta förknippas med de mörkare årstiderna!

Själv blev jag förr lite mörk i sinnet till hösten! Lite smådeppig...Jag tänkte bara på det hemska mörker som skulle komma!

Men nu ser jag hösten som en av dom vackraste och härligaste årstiderna! Vilka färger!! Man kan ju inte se sig mätt på naturen. En promenad i skogen bombaderar alla sinnena med en massa intryck! Färgerna....den härliga doften av svamp o mylla....när solen tittar fram är det fortfarande behagligt varm....ta ett äpple direkt från trädet och sätta täderna i det! Och som omväxling få dra en härligt varm tröja över huvudet och varma sköna sockar!
Sitta och pyssla utan att få dåligt samvete! Tända levande ljus....
Ja, det finns så mycket att njuta av! .....eller "inhösta"!

Vad är hösten för dig?

Jag utmanar dig att göra något som visar vad hösten betyder för dig!!! En LO, ett kort, något altrat, kanske ett album! Skickar du in en bild till info@skaparlusten.se och skriver HÖST, så kanske vi kan göra lite höst i bloggen också!!!

En liten utmaning förutom dom som DT-tjejerna så skickligt utmanar er med!

Hoppas ni hänger på! Ett höstlikt paket lottas ut bland alla som skickar in ett bidrag!

Höstkramar /Ilona


Inga kommentarer: