söndag 8 februari 2009

Februariutmaning 2 Tacksamhet

Så har det gått en vecka igen och det är dags för nästa utmaning med tema "ord & text"
Förra veckan mjukstartade vi lite med en rätt fri utmaning men nu ska ni få lite mer att bita i :) För er som körde igång med att scrappa BOM förra månaden så platsar en sådan här sida helt klart i ett sådant album.

Och varför blir det här svårare? Jo därför att ni bara får använda fem saker till hela layouten! Som scrappare har man ofta rätt mycket saker och det kan vara svårt att begränsa sig. Att jag sätter den regeln är för att jag vill att ni skall hålla era tankar och text helt i fokus och minimera dekorationerna.

Tänk enkelt, ett bakgrundspapper, texten, en rubrik och någon liten dekoration. Här är det guldläge att använda dig utav det där papperet som är så snyggt i sig själv att du inte vill scrappa det och gömma det snygga mönstret. Allt det behöver är lite text och sedan är du så gott som klar.

Texten ska vara handskriven och handla om saker i era liv här och nu just idag som ni är tacksamma över. Vilken dag ni vill skriva om under veckan är helt valfritt.

Att texten skall vara handskriven är för att det blir så mycket personligare och unikt för var och en. När ni tänker över vad ni är tacksamma för så vill jag att ni ska tänka till lite extra och komma på de där små sakerna som har gjort din dag lite bättre eller fått dig att le. Alla är vi tacksamma för vår familj etc. såklart men vad sätter guldkant på en vanlig dag. Någonting som du kanske är så självklart van vid att du ibland glömmer bort hur mycket du uppskattar det?

Att bli uppmärksam på vad man har att vara tacksam över kan efter en tid förändra hela livssynen till att bli mer positiv och det är mycket värt. Du är vad du tänker så tänk positivt för att skapa en uppåtspiral. Du förlorar i alla fall ingenting på att ge det ett försök!?

Sammanfattning;

Temat på layouten skall vara tacksamhet. Texten skall handla om några saker som du är tacksam över att finns i ditt liv idag. Texten skall vara handskriven. Du får enbart använda fem saker till hela layouten. 1 mönstrat papper = 1 sak. 1 blomma med en brad i mitten = 2 saker.

Du får använda ett fotografi på layouten om du vill men då räknas detta som en sak. Det enda du får använda utöver dina fem saker är färg, pennor och stämpeldynor. Det här kommer att bli en billig layout sett till materialkostnaden men en mycket värdefull sida i övrigt. Vad är du tacksam för idag?

Deadline för denna utmaningen är Söndag den 15:e februari klockan 17.00. Mejla era bidrag till smulanp@spray.se så ska jag få in dem på plats här i bloggen.

Jag är otroligt spänd på att se vad ni alla kreativa scrappare där ute i stugorna kan åstadkomma med ett minumim av material! Det ska bli jättekul att se!

1 kommentar:

  1. Jag har skickat in mitt bidrag, hoppas det har kommit fram !

    SvaraRadera