onsdag 10 februari 2010

Släktlayout med februaris stora kit

Februaris stora månadspaket är en härligt shabby vintageblandning
med papper från 7gypsies, Graphic45 och Prima. Ett riktigt mumsigt kit med hur många variationsmöjligheter som helst. Min första layout utav kitet blev en dubbel om min farfar född 1899. Fotona är från 70-talet. Jag har skannat in dem och framkallat kopior men de är inte redigerade, jag gillar att det syns att det är gamla foton.
En barsk man med en tuff uppväxt. Jag ville att sidan skulle vara lite vintage men inte för gullig så blommorna fick hålla sig borta och upplägget blev enkelt och rent. Fotokanterna har jag ruffat till med Making Memories edge scraper som är ett litet, billigt men mycket användbart och användarvänligt verktyg som jag rekommenderar. En enkel och snabb teknik som ger stor effekt på sidan. Jag filade dit lite rispor med en sandpappersbit också.
Jag har tyvärr inte mycket bevarat från mina farföräldrar, varken foton eller annat, men namnteckningen är farfars egen som jag skannade in från min pappas betygsbok. Farfar dog när jag var ett år så allt som gör honom lite mer levande i minnet vill jag bevara. De svarta kanterna är stämplade med clearstamps från Prima. Jag har inkat en hel del med Clearsnaps fluid chalks som ni hittar här om ni vill smutsa ner era sidor.

Jag hade en hel del att berätta om farfars uppväxt så det blev ett stor textblock på den här dubbeln som jag skrev ut på datorn. Det enklaste är att skriva ut på ett vanligt vitt kontorsark först och sedan tillfälligt limma fast papperet man vill ha på layouten över den utskrivna texten och köra alltihop genom skrivaren igen. Fotofix funkar bra till detta eftersom de inte fäster så hårt. Håller man bladen mot ett ljust fönster kan man placera papperet precis där man vill ha det över texten.
Sen finns det förståss inga 100% garantier att skrivaren tar papperet rakt som vänstersidan här är ett tydligt bevis på... . Irriterande först men ok, det var historien kring farfar som var det viktigaste med den sidan och den finns med. Jag hade kunnat göra om det rakt naturligtvis men jag jobbar på att tysta ner min inre kritiker och perfektionist för att inte låta den skada min skaparlust.

Du hittar februaris stora kit här i shopen och vill du skapa lite ruffigt och skitigt vintageaktigt så vill du inte missa det!

1 kommentar:

Monika sa...

Vad härligt med all den där texten!