onsdag 19 maj 2010

Minialbum från Majs lilla kit (Melissa Francis)När jag öppnade Majs lilla kit och fick se de härliga vintagepapperen med barn och skoltema från Melissa Francis så visste jag direkt att jag ville scrappa kitets minialbum med min fars skolgång som tema. HP är min pappas initialer och nedanför här syns den näpne skolpojken. :) Han var en riktig vilde men skolkortet tycker jag är fantastiskt med den gamla skolplanschen i bakgrunden.

Jag har under flera års tid samlat på mig material och minnessaker från min släkt och mina föräldrar som små och undrat hur jag skulle kunna scrappa dem och bevara dem. Det här minialbumet bestående av fickor blev den perfekta lösningen. Sakerna skyddas av de hårda chipboardpärmarna som jag tog från ett annat album och är samtidigt lättillgängliga före en närmare titt.


Papperen som följde med i kitet passar kanske bättre till en tjej så jag sparade dem till andra projekt och använde mig utav spillbitar från tidigare kit till det här albumet. Mestadels från K & Company och Sassafras Lass som nu finns i shopen till 50%!


Minialbumet är ca 14 x 14cm och de medföljande tagsen är stora nog att klistra dit journaling. fler foton och annat. Att jag stoppade ner större saker som sticker upp rejält uppåt stör mig inte alls eftersom jag valde större ytterpärnar.

Jag har medvetet valt att dekorera albumet sparsamt och försökt spegla tidsandan och pappas intressen för skogen, jakt och fiske. De hade inget överflöd av saker på den tiden och jag tycker att de gamla nötta papperen som betygsboken och hans handskrivna blad är så vackra i sig själva. Jag ville bevara det autentiska och glädjas över skatter som ett upphittat handritat gratulationskort till min farmor.

Jag rekommenderar verkligen detta minialbum om du vill göra ett snabbt och lättillgängligt album med tema och vill du göra ett med skoltema så missa inte detta kit!

4 kommentarer:

Carola sa...

Jösses! Fantastiskt fint och vilket underbart minnesalbum!

Annelie sa...

Riktigt kanon snyggt!!!

Monika sa...

Jag instämmer med föregående talare. Vilket underbart album! Helt fantastiskt!

Annlouise ♥ sa...

Åhhh vad fint, vilken skatt!