tisdag 1 november 2011

Tacksamhet till livet

Den Rosa månaden är nu över för i år men jag lever alltid med tankarna på det som den Rosa månaden handlar om. För drygt 7 år sen hittade jag en knöl i mitt ena bröst som senare visade sig vara bröstcancer. Veckorna efter att jag blev opererad fyllde jag 38 år och hela min tillvaro sattes i gungning.

Två år senare kliver jag ut på andra sidan av det som jag själv valde att visualisera med en parentes - bröstcancern skulle få vara just så i mitt liv - som en parentes, livet före och livet efter. Då var alla behandlingar klara och jag hade också fått tid för att återhämta mig.

Livet ska bli som vanligt igen - eller - det blir aldrig mer som vanligt igen. Mina tankar fylls ofta av att livet är skört, att vi inget vet om framtiden, att vi ska leva här och nu. Att vi måste ta vara på de små stunderna i livet. Jag är tacksam för varje dag jag får vara med och se mina nära och kära.

Det var då under de två åren med behandlingar som jag hittade scrapbooking, det fanns så mycket jag ville säga till mina nära, sånt jag vill skicka med till dagar längre fram, dagar som jag inte visste då om jag skull få vara med och dela tillsammans med min familj.


Här är jag - fylld av tacksamhet till livet!


Rosa bandet!!


På ett vanligt rosa cardstock har jag lagt ut remsor av gasbinda som jag sen penslade över med ett lager Gesso. På vänstra sidan av fotot har jag fäst rosa tyll med hjälp av dubbelhäftande tejp, just den rosa tyllen ser ut att vara slut i butiken men många andra härliga färger hittar man här!

Fler lager av rosa blommor monterade ovan på varandra och med avbrytande färg på kanterna och ovan på samt lite vita streck för att dämpa det rosa lite grand. Några stämplade ringar med akrylfärg och svarta pins hittade också sina platser. Till sist lät jag det vackra pärlbandet ringla sig runt om på pappret.

Ta vara på dagen och på livet.
Sist men inte minst - håll koll på era bröst!

5 kommentarer:

Mette sa...

Helt underbart vacker layout med vackra dig på! Stor Kram till dig! <3

Anki sa...

Jätteläcker och roligt o fint med gesson o gasbindorna.

Vackert foto på fin tje!

Bra jobbat!

Marie Linder sa...

Härlig LO. Ett ämne som berör. Har inte själv drabbats men väl vänner och arbetskamrater. Håller med dig, livet är härligt och ska levas med tacksamhet.

ann.ian sa...

Vilken underbar LO!!!!!!!!!
Man kan aldrig veta vilka prövningar vi ska gå igenom i livet. Men oftast kommer man igenom svårigheterna och blir en mer ödmjuk och tacksam människa. Som glädjs åt det lilla i livet.
Och scraping är en så bra hobby som ger så mycket. Ha det så gott. Ian

yes sa...

Tack för rara tankar och ord!!
kram ylva