fredag 8 juni 2012

Art journaling

Tänk, istället för att alltid göra layouter har jag nu påbörjat en art journal. En bok för att boosta min kreativitet och bara få skapa utan att tänka på hur viktigt fotot är osv :)

Av Ilona fick jag två läckra masker från Dylusions i mitt senaste kit. Den ena är med bokstäver och blommor och den andra med prickar och mindre blommor. Så fantastiskt läckra!

Jag började med att grunda sidan med Studios Gesso. Innan den torkat så drog jag med en kam så jag fick läckra vågmönster och rutor i gesson. De syns mer när det torkat och man lägger på färg ovanpå. Sen tog jag masken med prickar och sprayade med olivgrön glimmermist. Jag lät det hela torka och tog sen fram en fixativspray ur egna gömmor, eftersom glimmermist inte är vattenfast då den torkat. Jag visste ju att jag ville fortsätta jobba ovanpå det sprayade.

Jag rev två remsor ur en gammal fransk bok och fäste med decoupagelim och letade sedan upp lite akrylfärger ur mina gömmor och drog ut färgen med ett gammal kreditkort.

Då det hela torkat ritade jag cirklar med akrylfärg och lät det rinna ut. Tog svarta fina utstansade fjärilar, stämplade med bakgrundsstämplar (ur egna gömmor, men leta i butiken så hittar du godbitar där med!).

Ovanpå allt la jag en bård längs kanterna med blommor och gesso (blommorna finns på alfabetsmaskens kanter).


Det är befriande att bara leka loss, jag hoppas att du också leker loss lite :)
/Helene - webmosterhelene

Material: 
Masker: Rangers Dyan Reaveley - Dotter Flower, Rangers Dyan Reaveley - Letter Jumble
Färg: Studio (gesso), Tattered Angels Glimmer Mist "Olive vine" (grön mist), diverse akrylfärger, StazOn (svart stämpelfärg)
Diverste stämplar

2 kommentarer:

Marie Linder sa...

Jag tränar på att "Just play". Det verkar så enkelt när du gör det :)

webmosterhelene sa...

Tack Marie :) Ja, ibland sitter det väl mer hårt inne. Men oftast så går det lekande lätt :)