söndag 21 april 2013

Mixed media canvas "10 år"

För ett tag sedan visade jag en canvastavla jag gjort/räddat. Jag var ju inte helnöjd med resultatet men det är jag idag, jättenöjd!!!!!

Jag har tyckt att det ser så roligt ut med mixed media, det finns ju så många olika sätt att uttrycka sig och canvastavlor är en gren av mixed media.

Jag har börjat förstå lite hur och vad de olika produkterna ska användas till. Med det är en djungel eftersom många produkter är nästan samma sak men heter olika.

Gesso kan man nog säga är som en grundfärg, precis som när man målar möbler så är det bäst att grunda först. Gesso kan man använda som den är eller så kan man blanda ut den med lite vatten. Man behöver inte måla över Gesso för den kan vara snygg som en detalj på en sida också.

Sen har vi det här eländet med Modge Podge, Studio multi-medium matte och gloss, Limlack, Decoupagelim, Glue and seal.... vad jag förstår är det ungefär samma sak. Man får testa sig fram till vilket man tycker är bäst.  Man använder det i alla fall till att klistra med och till att försegla med.

Färger och mister vågar jag mig inte ens på att förklara men de är väldigt vackra att titta på.

Jag hade tänkt ge bort en tavla till min son och svärdotter som firar 10-årig bröllopsdag. Det var min plan A, men om tavlan inte blev som jag tänkt hade jag en plan B, ett album.

Men..... min plan A höll...


Denna gången hade jag riktigt, riktigt roligt och det gav verkligen mersmak.

Jag har tagit lite närbilder på de olika hörnen också:
Titta gärna på filmen, där förklarar jag lite mer hur jag gjort:


Ha en bra dag!

Material:
Canvas/Målarduk
Allt du kan tänka dig och du behöver inte bekymra dig om färgen på det.  Dyk ner i verktygslådor, "bra och ha"-lådor, gem, spets, tyg, blommor, knappar, söndriga halsband, plugg, chipboard, metalldekorationer....
Mist t ex:
Dyan Reaveley inks,
Heidi Swapp color shine
Gesso
Lim att klistra ner allt med, varmpistollim, glossy accent, annat blötlim

Inga kommentarer: