tisdag 17 december 2013

Modevisning - ATC - alla era fina kort på parad

Du var det dags för "modevisning" i ATC-kortens värld, roligt att så många ville vara med.

Några har också skickat med lite information om hur de gjort eller vad de använt, det kan ju vara intressant om man vill testa någon idé. Vissa har också satt titel på sitt kort. Det är roligt att se hur olika metoder och saker man kan använda sig av.  Man gör det man tycker är roligt helt enkelt, med de material man har hemma. Vissa kanske är mer åt mixed media hållet andra kanske mer åt vintage, eller som jag själv.. att det spretar åt alla håll och kanter.

Jag har lagt upp dem i den ordningen de kom in till mailen, så först ut är:

***************
Lotta J-son, som skriver: "Ett unikt kort som jag kallar "My old jeans" eftersom bakgrunden är en bit av mina gamla jeans. Jag har använt mig av svart cardstock, jeanstyg, gammalt notpapper, svart sidenband, pappersblomma, brads med bling och svarta pearls."

Lotta J-son
"My old jeans"
***************
Jenny är ute på det hala med fina, rosa skridskor. Det händer mycket på en liten yta: Tim Holtz movers and shapers ice skate. Diverse embossing pulver och andra glittriga pulver "saker".  Jenny gjorde också lite pärlor själv med hjälp av Pearl maker. Stämpel med snöflinga passar ju fint till skridskorna. Bling och ovanpå allt detta, eller under om man så vill mönstrat papper.

Jenny Sundström

***************
Marie är en tjej som gillar hästar och det syns på hennes fina ATC. Svart cardstock som bas och på det ett korrugerat glansigt papper. Bilden är från Graphic 45, "Le Cirque". Röda hjärtan och orange knapp som dekoration samt lite svart pearlmaker. Och ja visst ja .... lite trevligt rullade hörn.

Marie Persson
"Drömmar på en hästrygg"


***************
Marlene har lekt med olika färger glitterpasta (Sparkle Medium) som finns i en mängd olika färger och sedan har hon använt djupare stencil som gör att glittret blir tjockare. Ovanpå allt har hon sedan sprayat med Glimmer mist.

Marlene Persson
"The Rose"


***************
Christel har gjort ett ATC där man får en känsla av vintage, eller hur? Christel berättar att hon använt: Grön cardstock, mönsterpappret är en bild från Madeleine digitala vintagebilder. De röda fina blommorna och bladen är punchar från Nellie Snellen medan granen och stjärnan är en dies. En charm i kanten blir pricken över i. Stämpeln God Jul är en sönder klippt/ delad stämpel, så har man inte rätt storlek så får man göra det bästa av det man har.

Christel Söderholm


***************
Nästa ATC kommer från Sara som använt en dies från poppystamps till att stansa ut lite katter. Vad mer har hon använt, jo:  Die.namics fotocorner, papper från Tim Holtz, Stämpel från ett nr av Stamper, som bas svart cardstock  och en vit penna.

Sara Wall
"Live, Laugh, Love"


***************
Jessica har gjort sitt första ATC och den blev väl en bra början? Hon kallar sitt kort "Det gyllene tillfället". Jessica berättar att hon använt cardstock som färgats med guldpenna. På det lite rivet/distressat mönsterpapper. De vita blommorna är spets som hon klippt itu. En Martha Stewart fjäril som också målats med guldpenna. En guldfärgad öljett och en guldfärgad "namnskylt".

Jessica Linder
"Det gyllene tillfället"


***************
Annika har gjort ett ATC med de tänkvärda orden "Njut av varje minut".  Utstansade blad/grenar och en röd blomma med bling. En tjusig "korsettbindning" i snygg utstansad kant. Härligt kort som får en att rannsaka sig själv, njuter jag verkligen av livet? Hoppas det...

Annika Hedre
"Njut av varje minut"


***************
Tabita har skapat ett mixed media ATC. Man kan ana lite pappersrester ihop med gesso som grund. Sen mister. Toppen på en fjädermask ihop med akrylfärg. Skuggningar med gel pennor. UTEE. Sista finishen med Inca Gold och Silks, Guatemalan green.

Tabita Haugaard
"Guatemala green"


***************
...och sist men inte minst Ilona. Det blev två stycken ATC-kort i mixed media stil och bara för att det är Ilona så får ni se båda.

Grunden på det första är Stålgrå FERRO och med en rand UTEE Guld. Värmts tills det smälter, sotat kanterna med Distress Ink Black Soth och lite Treasure Gold och lite bling. 

Ilona Hellberg
"Rauku nr 1"

Ilonas andra ATC är mer färglatt och har fått det trevliga namnet Regnbågens skatt nr 1.
Även här är det Stålgrå FERRO som är grunden. På den har hon sedan målat med Silk Glaze - i olika färger: Persimon, Key Lime, Guatemalan Green och Yellow Rose. Till sist strött lite Platinum UTEE och värmt med värmefön tills det smält.

Ilona Hellberg
"Regnbågens skatt nr 1"

Det var väl ett härligt gäng ATC kort och så olika. Nu får ni en ny chans att göra ATC - och ni som inte hann med första utmaningen, kan ju hänga på nästa.

Ni har väl sett nästa "byte" som gäller perioden 15 december - 15 januari 2014? Om inte klicka HÄR för att komma till det inlägget. Ser fram emot fler ATC från er alla.

Inga kommentarer: