tisdag 18 mars 2014

Ett, två tre.... knappar på rad

Tänk nu är vi redan i mitten på mars, våren är bara runt knuten. Ännu en gång ska vi visar upp era ATC här på bloggen. Det är 4:e bytet och denna gången var temat att använda knappar på sitt ATC, resten fritt.

Första ATC kom från Jenny som, sin vana trogen, har använt mycket olika material och tekniker. Tim är verkligen ofta med här på bloggen, och så även idag för Jenny har använt Tims dies med flaskor. Det är så roligt för när Jenny beskriver vad hon använt/gjort så låter det så enkelt "akrylfärg, lite bling och tyvekpappaer som bakgrund, och givetvis lite knappar". Hon har döpt sitt kort till "Fina flaskor" och det är ett mycket passande namn.

Jenny Sundström
"Fina flaskor"


**********

Andra ATC-kortet kommer från Sinikka som också använt många olika, roliga material. Som grund Corrugated Cardboard och ovanpå det en bit av en sida från en gammal bok. Distress ink. Knappar och spets känns verkligen som en bra kombination, eller hur? Här ser man också lite blommor och Liquitex glass beads. Och så får vi ju inte glömma den fina provdockan. Sen skriver Sinikka att hon också använt "en bit konstigt papper som ser ut som halm (torkat gräs)". 

Sinikka
"Torr systuga"

Så här ser Sinikkas ATC ut från sidan
**********

Sinikka hade så många idéer med knappar så det blev ett ATC till. Ett jättegulligt ATC, som hon gav namnet "Cute as a button". Visst är det en liten sötnos, speciellt gillar jag ögonen som är lite sådär "en här och en där".

Sinikka
"Cut as a button"

**********

Annika har lekt med kontraster. Detta fina ATC bekräftar att man inte behöver ha färg för att det ska bli snyggt och intressant. Vita och svarta knappar, vit och svart cardstock, svart och vitt band. Hon kallar det "Svart-vit geometri". En rolig idé med hur bandet är trätt genom den nedersta knappen. Den får jag se till att komma ihåg. För visst blir man inspirerad?

Annika Hedre
"Svart-vit geometri"

  ***********

Annas ATC bjuder på mycket. Jag fick en känsla av Art journal när jag såg det.  Tro det eller ej, det är vit cardstock i botten. Anna berättar: "sedan har jag stämplat med en Bo bunny stämpel på en bit tissue paper som jag sedan skrynkelfäst på cardstockbasen, och färgat in med distress ink pad brushed corduroy och vintage photo. Blommorna är stansade med punchar från EK success (2 olika storlekar) i spillbitar, papper från Prima, som jag också färgat in med distress ink. Cracked accents och distress glitter, och knappar i mitten". 
Det händer ännu mer, Anna fortsätter: "Stämpel från Tim Holtz/stampers anonymous, färglagd med distress markers. Målad i kanten med hemmagjord distress ink spray, mustard seed ink refillers + perfect pearls guldpulver."
Flickan kan t o m svänga med benen för de är fästa med en brad så de är rörliga. Kul idé.***********

Jag fick "MAIL" från Charlotta, i dubbel bemärkelse, för MAIL är vad hon kallar sitt fina ATC. Ett ATC i vårens tecken, grönt. Charlotta skriver att hon fick lite papper över när hon gjort ett album, och det var väl tur så att vi fick ett fint ATC att titta på.  Vimplar är väldigt tacksam att dekorera med och ett väldigt bra sätt att använda sina små pappersbitar på. Undrar vad som finns i kuvertet?... en speciell hälsning till någon speciell...

Charlotta Johansson
"Mail"

 **********

Sara har mellan förberedelser och packning inför Scrap- and Pearl Eventet i Stockholm till helgen skapat ett ATC. Jag kommer att tänka på ordet "ljuvligt" när jag ser det. Lite vit och beige spets, lite vita pärlor och en vit ram och sedan som kontrast lite tuffare knappar. Härlig blandning. ATC-kortet
kallas "KnappKonst"...kanske för ramen... eller??

Sara Wall
"KnappKonst" **********

Det var väl en härlig samling ATC.
Det finns en ny utmaning här på bloggen, denna gången ska man "doodla/zentangla" som sägs vara bra för hjärnan, träning och meditation samtidigt.
Här hittar ni utmaningen: KLICKA HÄR

Vill ni kika på de andra utmaningarna och ATC-korten så klicka på "ATC" eller "ATC-byte" under avdelningen Etiketter till höger.
Ha en bra dag!

Inga kommentarer: