söndag 18 maj 2014

Allt är inte... silver...

Ännu en månad med en ATC-utmaning är till ända. Denna gången var det metall/aluminiumtejp som ni skulle jobba med. Hur gick det för er? Visst är det roligt och egentligen mycket lättare än vad man tror.

Först ner i mailboxen var Jenny. Hon har testas Tim Holtz nya dies "Honeycomb" som verkar kunna bli en ny "måste-ha". Andra produkter hon använde var Lumin arte pulver, svart akrylfärg, glossy accents, stämplar, lite bling och glitter, promarkerpennor... något jag glömt nämna... ja visst ja, metalltejp.

Jenny Sundström
"Sex insekter"**********

Nästa mail som kom in var från Charlotta som gjort ett ATC som hon kallar "Metal Six". Hon har använt sig av en Quickutz dies och stansat ut två 6:or för att få lite höjd. Ovanpå 6:an, metalltejp som hon fixat till så att det ser ut som bultar eller vad det nu heter. 

Charlotta Johansson
"Metal six"

När nu Charlotta ändå hade alla sakerna ute så blev det två ATC-kort till. Det första har hon ritat av en camé och på det andra har hon använt sig av en embossingfolder:

Charlotta Johansson
"Metall Camé"

Charlotta Johansson
"Metall Clocks"

**********

Sara ville också vara med och skickade in ett fint ATC med kugghjul där hon använt en embossing folder från Tim Holtz. Lite svart akrylfärg + rosa inca gold. Blomman, som är gjord av kaffefilter, såg dagens ljus på en workshop på träffen på Globen/Annexet. Till att färga blomman användes sprayfärg från Dylusions men bladen är färgade med en metallicfärg. Låset och nyckeln grävdes fram ur Saras gömmor. Kugghjulet fick Sara på Skaparlustens Memoryframes workshop också på Globen.

Sara Wall
"Metallic love"


**********

Jenny Jeansson tyckte också det är roligt med aluminiumtejp/metalltejp och ville vara med på detta temat.  Jenny berättar att hon använt:  "metalltejp, stjärnpunchinella, die från Sizzix, danskt mynt, metallblomma, brads och massor olika acrylfärger." Rolig idé med det danska myntet eftersom det reda har ett hål i mitten, vilket jag själv aldrig tänkt på. Härligt ATC som ser väldigt rostigt och metalliskt ut.

Jenny Jeansson
" What makes you spin?"

**********

Inga kommentarer: