onsdag 18 juni 2014

Då ställer vi upp oss - Stafflikort - ATC-utmaning 15 maj - 15 juni 2014

Är ni redo för ett gäng härliga, rörliga ATC?

**********
1. Åsa Blomgrens ATC var det första som kom i inkorgen i mailen. Ett ljuvligt ATC i papper från Prima, Romantique Collection "Ha' Penny". En väldigt fin utstansad svirvel från Cherry Lynn som heter Tiny Fanciful flourish left and right. Åsa har använt en pärlsträng för att få kortet att stå upp. Detta ATC får en att känna sommar och sol, tycker jag.

Åsa Blomgren
"Summerplay"**********

2. Marlene ville också testa Easel-ATC och gjorde två härliga kort.
 Det första är ett som går i blått och vitt med papper från La Blanche. "Att vara sig själv"... stämpel med tänkvärda ord. Marlene har också räfflat kanterna för ett lite mer robust intryck och använt lite olika vita blommor. Det glittrar fint om bandet som håller upp kortet.

Marlene Persson
" Ordspråket för dig"

Marlenes andra ATC går i rött och vitt. Här ser man hur ett kort kan ändra sig trots att man använder t ex samma dekorationer. Pappret köpte Marlene under en resa till USA.

Marlene Persson
"Ordspråk för dig 2"


**********

3. Vanessa tillhör den nya generationen scrappare och vad kommer det att bli av henne när hon redan gör så här fina saker. Vanessa har skrynklat ugnsfolie och sen limmat det på en atc-kort. När det hade torkat använde hon 3 olika glitterpasta. Blomman och hjärtat, av chipbord, är också målade med glitterpastan.

Vanessa Pena
"Glitter och glamour"


En närbild på Vanessas ATC

 **********

4. Sara har skickat in ett ATC där hon använt papper från La Blanche. Som bas har hon använt naturfärgad cardstock. Sedan händer det mycket: öljetter + band från klädesplagg (sådana man brukar klippa bort) + blommig spets + pappers spets+pärlband och till sist lite glitterlim.

Sara Wall
"La Blanche"

En närbild på framsidan

**********
Charlotta hann göra klart sitt romantiska ATC. Romantik och vintage var den känslan hon ville förmedla, och visst blev det så. Snygg ram och färger som harmonierar. Även Charlotta skrev att det inte blev som hon tänkt sig - vilket verkar vara en väldigt vanlig trend bland scrappare. Men resultatet kan ju bli bra ändå, eller hur?

Charlotta Johansson
"Romantic Frame" 


Charlotta Johanssons fina Romantiska kort, stående.


**********

Lördag kväll den 14:e och nu damp det ner två ATC kort till.

Jenny skickar ett färgglatt ATC. Jenny har använten dies från Memory box. Mönstrat papper och glossy accents. Låter väldigt enkelt men med tanke på storleken på kopparna så har det nog blivit en hel del knåp. Rolig idé med stoppet.

Jenny Sundström
"The time of my life"**********

Kan de vara så att Annika är sista kvinna ut i denna omgången ATC?
Annika har gjort ett kort där man riktigt kan dofta havet och höra skvalpet från vågorna och man kan t o m känna sanden mellan tårna . Hon har t o m haft tur med fisket och fångat en fin fisk på spöt.
Som grund har Annika använt ett papper från Maja Design (Skärgårdsliv) och ett papper från Bildmålarnas nya serie (lite sjömotiv). Annika skriver vidare: "Jag limmade och strödde lite havssand (från Lomma) i limmet. Jag klippte ut några småbilder och satt fast dem med distanskuddar uppe på sanden."Vågorna är gjorda med en stans från Fiskars. Skummet på vågorna är Gesso. Ett snöre runt om som en fin ram.

Annika Hedre
"Skärgårdsliv"

Här ser man sanden från Lomma

**********

Denna gången fanns det en möjlighet att "vinna" på sitt bidrag. Vi skulle ju dra en namn bland de som skickat in lite fina ATC. Så... titta in imorgon igen så annonserar vi periodens vinnare.

Ha en fortsatt trevlig kväll!

1 kommentar:

Sinikka sa...

åh vilka fina ATC kort alla gjorde