fredag 15 augusti 2014

ATC-utmaning "Bildöverföring" 15 augusti - 15 september 2014

Bildöverföring, vad är det.. kanske ni undrar. En rolig metod att använda för att föra över t ex fina bilder från en tidning över till ett mönsterpapper. Visst man kan ju klippa ut bilden och sedan bara klistrade den ovanpå, om man vill göra det lätt för sig. Men... om man gör det som vi ska testa i denna utmaningen så blir liksom bilden och pappret ett.Jag är långt ifrån någon expert på det här men jag har testat det någon gång tidigare och det ger faktiskt mersmak. Ju mer man gör desto mer idéer får man.

Material som man behöver:
Cardstock
Mönsterpapper eller papper från en bok
Bild från en tidning
Mod Podge eller Multi Medium Gel
Sprayflaska med vatten
Tålamod

Jag har spelat in en liten video med en tutorial på hur man överför bilder med hjälp av Mod Podge och Multi Medium, det finns andra metoder också men jag visar bara denna.


Det finns vissa regler när det gäller ATC men eftersom vi inte byter i ordets egentliga mening så är det bara storleken som är ett krav.
  • Måste vara 2,5 inch x 3,5 inch varken mer eller mindre, vilket i cm blir 6,4 cm x 8,9 cm. Formatet gör att korten passar i samlarplastfickor som finns att köpa för fotbolls- /ishockeybilder eller visitkort.
  • ATC-kort brukar delas in i unika (som görs ett och ett, helt individuella), editioner (ett helt set med identiska kort) och serier (som har samma ”tema” men inte är likadana). Alla ATC-kort märks med namn, årtal och epostadress eller annan kontaktinformation. Serier ska numreras.
  • ATC byts, säljs inte.
Sammanfattning:
Tema: Bildöverföring
Period:15 augusti - 15 september 2014
Vill du vara med och leka så skapa ett ATC, fotografera det, skicka fotot tillsammans med ditt namn till mig på mailadress:  atcskaparlusten@gmail.com senast 15 september 2014 så lägger jag upp ert foto i ett inlägg på Skaparlustens blogg någon dag efter tiden gått ut.

Ska bli roligt att se vad ni hittar på.

Ha en bra dag!

PS: Nytt tema presenteras 15 september 2014 här på bloggen. DS

Nyfikna på tidigare byten, klicka på ATC-byte under Etiketter lite högre upp på höger sida.

Inga kommentarer: