onsdag 15 oktober 2014

Någonting att äta - Någonting att dricka....ATC-utmaning

Någonting att äta, någonting att dricka - det var en populär schlager på 1930-talet. Mat är ju någonting som verkligen är inne i dag, matkassar, matprogram, snälla och elaka kockar osv.

Temat för periodens ATC-utmaning är, som ni kanske redan har gissat, någonting man kan äta eller dricka.

Till mitt första kort valde jag en stämpel som jag sedan färglade med distresser. Gjorde några vimplar för att pigga upp det lite.


Mitt andra ATC är i en helt annan stil. Kaffekoppen är en stämpel som jag stämplat på olika papper som jag sedan klippte till och klistrade ihop. Den står på ett par böcker, för mig hör nämligen kaffe och böcker ihop, avkoppling och en lugn stund. Jag valde också att ha en sida från en bok som bakgrundspapper.
 

Det ska bli roligt att se vad ni hittar på.

Ha en bra dag!

Det finns vissa regler när det gäller ATC men eftersom vi inte byter i ordets egentliga mening så är det bara storleken som är ett krav.
  • Måste vara 2,5 inch x 3,5 inch varken mer eller mindre, vilket i cm blir 6,4 cm x 8,9 cm. Formatet gör att korten passar i samlarplastfickor som finns att köpa för fotbolls- /ishockeybilder eller visitkort.
  • ATC-kort brukar delas in i unika (som görs ett och ett, helt individuella), editioner (ett helt set med identiska kort) och serier (som har samma ”tema” men inte är likadana). Alla ATC-kort märks med namn, årtal och epostadress eller annan kontaktinformation. Serier ska numreras.
  • ATC byts, säljs inte.
Sammanfattning:
Tema: Någonting att äta, någonting att dricka
Period: 15 oktober - 15 november 2014
Vill du vara med och leka så skapa ett ATC, fotografera det, skicka fotot tillsammans med ditt namn till mig på mailadress:  atcskaparlusten@gmail.com senast 15 november 2014 så lägger jag upp ert foto i ett inlägg på Skaparlustens blogg någon dag efter tiden gått ut.

Ska bli roligt att se vad ni hittar på.

Ha en bra dag!

PS: Nytt tema presenteras 15 november 2014 här på bloggen. DS

Nyfikna på tidigare byten, klicka på ATC-byte under Etiketter lite högre upp på höger sida

Inga kommentarer: