tisdag 17 februari 2015

ATC - en rad klädda i vinterskrud.

Nu är det vinter, nu är det vinter... tra la la la... i alla fall om man tittar i almanackan för som vanligt är det nog lite skiftande väder om man tittar ut genom sitt fönster. Vi bor i ett avlångt land och det märks nog mest under vinterperioden.

Här på bloggen har vi också vinter i olika former:

1. Charlottas vinter består av gnistrande snöflingor och lovikkavantar.

Till "Snöflingor" har Charlotta använt en Quickutz-stans och paljettsnöflingor. En målad bakgrund med gesso på kanterna och så en massa pearls.

Charlotta Johansson
"Snöflingor"

Till "Lovikavantar" är det också en stans från Quickutz. Samma målade bakgrund. Charlotta berättar: "de små snöflingorna är små frigolitkulor från flickornas leksaksdammsugare och är därför nästan 15 år gamla, "Den som spar han har."

Skönt att det inte bara är jag som sparar, å sparar, å sparar...

Charlotta Johansson
"Lovikavantar"**********

2. Marlenes ATC heter "Skånsk vinter" och det är precis så här den brukar se ut, omväxlande snö och regn. Hon har använt sig av Tim Holtz embossingfolder för att få fram mannen med paraply. Marlene skriver "lite Bloom spray i blått. Snöflingor som jag fått utstansade från en vän. Embossat Clear vattendroppar med nya stämplar från "Design By Ryn" Och lite vitt puder som embossing."

Marlene Persson
"Skånsk vinter"Det kan vara svårt att se alla detaljer på ett foto men för att hjälpa oss så får vi en bild sådär lite från sidan också. Här ser man tydligt embossingen.

Marlene Persson
"Skånsk vinter"

**********

3. Åsa ville vara med i denna utmaningen också. Hon har skapat fyra stycken olika ATC men kallar dem alla winter wishes - för önskningar kan komma i olika former, eller hur. De fina papperna  kommer från BoBunny och heter Woodland winter. Åsa har använt lite utstansat och embossat i olika färger.


Åsa Blomgren
"Winter wishes 1"På ATC nr 2 finns fina snöflingor från Martha Stewart, också här med embossing.

Åsa Blomgren
"Winter wishes 2"

ATC nr 3 bjuder på slädtur i skönt vinterlandskap. Som ett fönster man tittar ut igenom.

Åsa Blomgren
"Winter wishes 3"

Sista ATC kortet påminner mig om när jag var liten, då var det ofta mycket snö på vintrarna och skidor, pulkor, kälkar och skridskor användes flitigt.

Åsa Blomgren
"Winter wishes 4"

**********

4. Efter en väldigt vacker söndag i februari fick Jenny inspiration till ett ATC i vintertema. Som vanligt glittrar, glimmar och sprakar det om Jennys skapelser. Hon skriver: "Jag har använt Stampendous snow embossingpulver. Dies från memorybox. Till bakgrunden har jag använt distressinks i olika färger".

Jenny Sundström
" Wonderful day"


**********

5. Sinikka har haft brist på vinter och därför lite brist på inspiration. Men... det syns inte på hennes ATC, eller hur? Som bakgrund har Sinikka använt canvas tyg och på den använt Dylusions ink för att skapa luft och himmel. Färgerna hon använt är vitt, svart och Vibrant Turquoise. Sinikka fortsätter sin beskrivning: "..och en liten vit gren ... utan blad så klart. Jag har använt Tim Holtz word stickers"

Sinikka Coolen-Wendling
"Frosty winter"

Eftersom där är lite höjd på Sinikkas ATC har hon även fotograferat det från sidan:

Sinikka Coolen-Wendling
"Frosty winter - detalj"

**********

6. Annika har skickat in två fina ATC. Annika berättar om ATC nr 1 : "Jag har använt mönsterpapper från Reprint (Jinglebells), en skridsko-die från Tim Holtz och övrigt från mitt dekorationsförråd."

Visst blev det ett krispigt vinter-ATC?

Annika Hedre
"Skridskoåkning"

Det andra ATC-kortet har Annika döpt till "Kall tidig vintermorgon", och visst är det så att vissa morgnar kan var så här i färgerna? Vad har då Annika använt: domherren är urklippt från Maja Designserien A Gift for You. Den fina grenen som domherren sitter på är en die från CottageCutz., Tim Holtz är med lite överallt och så även på detta ATC för Annika har använt distressfärger och gesso.

Inspiration till Annikas ATC är hämtat från tidiga morgnar på väg till jobbet, då himlen kan visa upp otroliga färger.

Annika Hedre
"Kall, tidigt vintermorgon"

**********

7. Sagas fina vinterklädda ATC damp ner i inkorgen i allra sista minuten. Vilken tur för annars hade vi missat det. Fina papper i blått  med snöstjärnor som bakgrund. Även på  Sagas ATC ser vi lite utstansade snöflingor. Och som pricken över i, en lite "bubbla" med ord.

Saga Garenberg
"Let it snow"

**********

Ni har väl inte missat att vi har ett nytt tema under kommande utmaningsperiod 15/2 - 15/3: "Film och teater".

Klicka HÄR så kommer ni till inlägget om det nya temat, för ni hänger väl på??


2 kommentarer:

Sinikka sa...

Fina ATC's igen. Vad alla hittar på för roliga saker.
Nu blir det dags att ta tag i nästa utmaning

Miia sa...

nej nu har jag hållt igen för länge.. nu kommer jag delta i nästa omgång.. hur går man tillväga ?