tisdag 17 mars 2015

Oscarsgala - vi rullar ut röda mattan

Då är det dags för ännu en visning av era fina ATC - denna gången med temat "Film och teater". Som vanligt visas korten i den ordningen de damp ner i inkorgen hos atcskaparlusten@gmail.com.

**********

1. Charlotta har varit på loppis och där hittat en gammal filmrulle, ja.. ibland har man bara sån tur. Extra tur var också att det var en smal film, alltså mycket lämplig för ATC-storlek. Den fick slingra sig fram på ett spillbit av textpapper och namnet blev naturligtvis "Filmtajm!".

Charlotta Johansson
"Filmtajm"

**********

2. Sinikka satsar på Oscar. Till sitt fina ATC har Sinikka använt: En TV-tidning, Mod Podge och Distress ink samt lite Inka gold från Viva Decor och lite papper i bakgrunden. Litet collage i bakgrunden och ovanpå det Oscar som är limmad på lite tjockare cardstock/board. Det finns olika dies med filmremsor och den Sinikka har använt kommer från Joy. Hon har använt filmremsan som både dekoration men först som en stencil i bakgrunden. Hon skriver också "Tycker inte att detta ATC behöver en text ... vi känner ju till texten... and the Oscar goes..!"

Sinikka Coolen-Wendling
"..and the Oscar goes.."

Som en extra utmaning till sig själv försöka Sinikka hålla sitt ATC platt.

Sinikka Coolen-Wendling
"..and the Oscar goes.."

**********
 
3. Jenny brukar också vara med på våra utmaningar. Denna gången har hon använt en stämpel som hon har haft "jättelänge" och som nu äntligen fick komma till användning. Till att färglägga motivet har hon använt Distress inks.

Jenny Sundström
"Teater"
 

**********
 
4.  Annika har också varit med sedan vi började med ATC-utmaningar här på bloggen. Kommer ni ihåg "idolbilder" som man bytte med varandra, fanns t ex med filmstjärnor. Annika har använt ett sådant kort till sitt första ATC. I bakgrunden kan man ana ett papper från K-design som lämplig nog heter "Take my picture". Annika har använt en annan dies med filmstrip, från Tim Holtz. 
 
Annika Hedre
"Gammal filmstjärna"

Av bara farten blev det ett ATC till. Denna gången är temat mer åt teaterhållet, Shakespeare är nämligen inspirationskällan med pjäsen "Trettondagsafton". Stämplar, stickers, band och annat som Annika hade i sitt lager.  Det röda sammetsbandet får mig verkligen att tänka på de tunga draperierna framför scenen. 

Annika Hedre
"Shakespeare"

**********

Den 15:e mars har kommit och gått. Nu är det ny utmaning och denna gång är det "Färgpalett"Utmaning: använda bara färgerna turkos och beige + en valfri färg och skapa ett ATC, nyanser av turkos och beige är okej. Vilken stil, teknik, material ni använder bestämmer ni själv.

För att läsa mer om denna periods utmaning kan ni klicka HÄR så kommer ni till det inlägget här på bloggen.

Ha en bra dag!

Inga kommentarer: