fredag 17 juli 2015

Era ATC - klädda i sommar och semester

Då var det dags för ännu en visning av fina ATC i temat "Sommar och semester". Sommar vet jag inte riktigt om vi har fått ännu, men semester är det många som har och har haft. Några väntar med iver på lata dagar på stranden, i hängmattan, på havet...

**********

1. Charlotta var först med att skicka in sitt ATC. Hon skriver "det fick bli ett av familjens gemensamma intressen, dykning. De senaste semestrarna har varit härliga upplevelser i havets djup". Grunden är vit cardstock som färgats med "Distress Stain". Utstansade hål och en Quickutz dies, Till sist en banderoll med namnet "Diving" som också blev namnet på hennes ATC.

Charlotta Johansson
"Diving"


**********

2. Åsa tycker om att ta det lugnt på sin sommar. Åsa skriver: "mitt bidrag är att slappa och ta det lugnt. Därav namnet lazy day". En hängmatta mellan två träd där man kan ligga och titta på himlen som skymtar mellan löven, man kan riktigt höra hur det susar bland löven. Åsa har färglagt sitt ATC med pennor.

Åsa Blomgren
"Lazy days"
**********

3. Annika tycker om havet, att höra vågorna slå mot stranden, sticka fötterna i sanden samtidigt som man läser en bra bok - det är sommar och semester för Annika. För att få de fina skiftningarna i vattnet har Annika använt silkespapper i olika nyanser. Hon rev det i småbitar och limmade med ett Soft Matte Gel. Till stranden använde hon ett vanligt sandpapper, vilket är en trevlig idé. En fiskmås, lite snäckor och naturligtvis boken. 

Annika Hedre
"En dag på stranden"
**********

4.  Jenny plockade fram sina Enkaustikkritor och sitt strykjärn och skapade detta fina ATC. Är det någon mer som testas Enkaustik? Jag har och jag kan berätta att det är verkligen svårt. Möjligtvis något abstrakt men att få till en hel strand med både vatten och sanddynor och gräs.. och ... fiskmåsar, det är det nog bara Jenny som kan.

Jenny Sundström
"Beach 2015"**********

5. Marlene har haft semester i Stockholm och Västervik. Hon skriver "Damens fjärilsvinge får symbolisera naturen jag varit i och damen, det är jag."Hon har använt en stämpel från Prima / Finnabair och ovanpå denna Ranger - distress crackel paint. Monterat på svart wellpapp och som bas kraftfärgad kartong

Marlene Persson
"Dam på vift"**********

6. Annette Sjöberg skickade in ett sommar ATC som för tankarna mot bad och vatten. Visst är väl sjöhästar fina?  Det blev ett ATC i mixed media teknik med modelingpaste genom en mask, Prima Bloomspray i olika nyaner och TH dies sjöhäst som Annette först färgat med alkoholink och sedan crackle paint - då får den en sånt här härligt utseende.

Annette Sjöberg
"Med tårna i sanden"

**********

Ni har väl inte missat den nya ATC-utmaningen, klicka på länken så kommer ni till inlägget där jag presenterar den nya utmaningen:

ATC utmaning 15 juli - 15 augusti 2015 - Washi tejp 

 

Ha en härlig, skön sommardag!

Inga kommentarer: