tisdag 17 november 2015

ATC-parad i höstens fina färger

Då är det dags med en liten visning av era fina ATC. Temat var "Höst" och det var några som redan förra perioden kände för att göra höst-ATC, så de fick göra ett till.

Som vanligt visas de i den ordningen de damp ner i inkorgen.

**********

1. Gitte Johansson ville gärna vara med i vår utmaning och skickade ett härligt ATC. Inspirationen till kortet hämtade hon från en av sina artjournal sidor. Bakgrunden är silkespapper i många olika lager som Gitte sedan färglagt med Gelatos. Lövet är en stämpel från Tim Holtz, även den är färglagd med Gelatos. Verkligen roligt att se hur man kan använda Gelatos, eller hur...

Gitte Johansson
"Fall in Love"
**********

2. Jenni Nilsson har använt både det ena och andra på sitt ATC, ser det ut som. Utstansade löv och embossingpulver i lite olika färger, några fina ekollen som verkar ha fått ett lager med glans på sig. Snyggt bakgrundspapper.

Jenni Nilsson
"Höstligt"**********

3. Annette Sjöbergs fina ATC damp ner som nr 3 i inkorgen.  Här riktigt känner man hur vindarna yr runt och hur löven flyger omkring, eller hur? En fin etikett med ordet "Höst" fastsatt med lite "duttar". Lite fina utstansade små minilöv i den där härliga röda/tegelröda höstfärgen.

Annette Sjöberg
"Höst"
**********

4. Charlotta Johansson fortsatta att använda distresserna. Tim Holtz har hjälpt oss mycket med sina underbara färger som bara blir så fina när man kombinerar ihop dem. Charlotta hittade också lite fina höstlöv i sina gömmar, de är som hon skriver "från tidernas begynnelse av scrapbooking" Hon hade så roligt att det blev en serie med tre ATC. På ATC nr 2 tror jag att hon har använt löven som mask och inkat runt omkring, vad tror ni?

Charlotta Johansson
"Autumn Leaves 1"
Charlotta Johansson
"Autumn Leaves 2"
Charlotta Johansson
"Autumn Leaves 3"
**********

5. Annika Hedre har skickat in ett ATC med en stor, härlig svamp. Jag är ingen svampkännare men ser det inte ut som en Karl-Johan?  Annika har använt sig av en teknik som kallas "falsk batik". Man använder tydligen oljepastellkritor och vattenfärger. Lite stämplar, distresser och dekorationer med utstansade blad där hon använt en Nellie Snellen stans.

Annika Hedre
"I svampskogen"
**********

6. Jenny Sundström skriver "Hösten för mig är alla löv som skiftar i olika färger". Hon har använt en embossing folder med små löv från Tim Holtz. Ovanpå det ett större utstansat löv som hon har färglagt med distress ink. Eftersom vi känner Jenny vid det här laget, är där naturligtvis ett lager med UTE ovanpå lövet därför glänser det så fint.

Jenny Sundström
"Höstlöv"
**********

7. I sista minut skickade Åsa Blomgren in sitt ATC, vilken tur att hon hann för det hade varit väldigt synd att missa ett sådant härligt, färgglatt ATC. Man blir glad när man tittar på det, eller hur? I bakgrunden kan man ana papper från Bo Bunny. Ovanpå detta ser man hur det har samlat sig en hög med löv. Mitt i lövhögen ser vi en vacker, men ack så farlig, svamp. Åsa har målat den med Spectrum pennor och sedan en glitter penna för lite frostig look.

Åsa Blomgren
"Höst i svampskogen"
**********

Det var väl ett härligt gäng ATC. Det är så roligt att se hur ni skapar era ATC, vilka idéer och material ni använder. 
Ni har väl inte missat den pågående periodens utmaning? Skapa ett ATC med rester från ett pågående projekt eller nyss avslutat. Ni hittar det inlägget här: "Valfritt av papperrester". Ni har god tid på er,  ända till 15 december, för att samla ihop lite pappersrester och klistra ner på ett litet kort.

På min kanal på YouTube visar jag hur jag fick ihop mitt ATC av pappersrester, om ni behöver lite inspiration. 


Ha en fortsatt skön höst/vinter - så se vi igen med nya fina ATC strax efter den 15 december.


Inga kommentarer: