måndag 18 januari 2016

Vintertid - gilla eller ogilla?

Just vintern är det många som har åsikter om, antingen gillar man den eller så vill man bara att den passerar så snabbt som möjligt. Men... ATC klädda i vinterskrud - det gillar alla!

Röda mattan på plats, bubbel i glasen då .... då sätter vi igång:

1. Charlottas två ATC kort börjar visningen.
Det första visar ett träd som är målat med tuschpenna och sedan täckt med glossy . En liten fågel av trä har fått lite röd färg på sig och pryder grenen.


Charlotta Johansson
"Winter Tree with Bird"


Snowman är gjord med tekniken "paper piecing" vilket betyder att snögubbe och hatt är ritad på frihand, utklippta och ditklistrade. Charlotta använde en punch från Martha Stewart till kvistar och armar. Lite pärlor som dekoration. Snögubben och hatt är målad med "modeling paste".

Charlotta Johansson
"Snowman"


**********

2. Åsa fina ATC kommer att visa upp sig nu. 
Åsa har gjort en egen blandning av modeling paste. Lite falsk snö och inka gold. Lite utstansade snöflingor som glittrar fint. Här syns också lite flingor från Finnabair. Det blev två ATC som går i mixed media stilen, eller hur?

Åsa Blomgren
"Winter wishes 1"


Åsa Blomgren
"Winter wishes 2"
**********

3. Annika har gjort ett s.k Shaker card i ATC-stil. Verkligen rolig idé.
Annika har använt spillbitar till själva kortet. Bakgrunden har hon färgat med distresser i tre olika blå nyanser. Granen och snögubben är stämplar från Lawn fawn. Lite embossing på granen och stjärnorna/snöflingorna. Snögubben är målad med akvarellpennor. Ramen som gnistrar så fint är silvertejp. Bakom plasten i det ovala fönstret syns paljetter i olika färg och form

Annika Hedre
"Shaker card"
**********

4. Jenny har, tillsammans med Tim Holtz, skapat ett väldigt fint ATC. Jenny skriver: "Jag satt och tittade ut när jag åkte hem från jobbet idag och såg en strimma rosa  i himlen." Visst är det så att om man öppnar sina sinnen för omgivningen så får man mycket inspiration i vardagen - det gäller bara att ta vara på tillfällena.
Jenny har använt en stämpel från Tim. Hon brukar använda re-inkers till distresser att färglägga med, lite splash av vitt som förhöjer och ger djup.

Jenny Sundström
"2016"
**********

Visst var de fina? Om ni vill vara med i våra återkommande ATC-utmaningar så kommer det nya utmaningar den 15:e i varje månad. Utmaningen för perioden 15 januari - 15 februari är "Något som börjar på bokstaven H" och regler och annat hittar ni om ni klickar HÄR.

Ha en skön dag!

Inga kommentarer: