måndag 15 februari 2016

ATC-utmaning 15 februari - 15 mars 2016

Nu har halva februari också passerat, snart är det vår... hurra!!! Men innan dess så ska vi ta oss igenom mars också. Varför inte tillbringa tiden med lite doodeling eller zentangle.

Målarböcker för vuxna har blivit omåttligt populärt, doodeling och zentangle är lika rogivande. Många av bilderna i målarböckerna är just zentangle.

I periodens utmaning gäller det att skapa ett ATC där ni har "doodlat" eller "zentanglat". Det finns lite olika sätt att ta sig an denna utmaningen:
1. Fyll hela ditt ATC med olika zentangle mönster.
2. Stämpla med en s.k öppen stämpel = där du har stora vita ytor, och fyll dessa med zentangle mönster.
4. Rita ett motiv och fyll det med mönster
5. Färga bakgrunden, rita med färgade pennor, färglägg efteråt osv
6. ...... något annat roligt alternativ som ni säkert kan komma på.

Själv gillar jag att rita i svart och vitt.


Zentangle mönster hittar ni om ni googlar på nätet eller t ex på Pinterest. Jag har precis visat en video om hur jag skapar en sida i min art journal med hjälpa av zentangle. Om ni behöver inspiration till mönster så kan ni ju titta på den.


Jag har samlat lite olika mönster och tekniker på min Pinterest sida Doodeling och Zentangle, där kan ni kanske också hitta lite inspiration.

**********

Det finns vissa regler när det gäller ATC men eftersom vi inte byter i ordets egentliga mening så är det bara storleken som är ett krav.
  • Måste vara 2,5 inch x 3,5 inch varken mer eller mindre, vilket i cm blir 6,4 cm x 8,9 cm. Formatet gör att korten passar i samlarplastfickor som finns att köpa för fotbolls- /ishockeybilder eller visitkort.
  • ATC-kort brukar delas in i unika (som görs ett och ett, helt individuella), editioner (ett helt set med identiska kort) och serier (som har samma ”tema” men inte är likadana). Alla ATC-kort märks med namn, årtal och epostadress eller annan kontaktinformation. Serier ska numreras.
  • ATC byts, säljs inte.
Sammanfattning:
Tema: Doodeling eller zentangle
Period:15 februari - 15 mars 2016
Vill du vara med och leka så skapa ett eller flera ATC, fotografera det, skicka fotot tillsammans med ditt namn till mig på mailadress:  atcskaparlusten@gmail.com senast 15 mars 2016 så lägger jag upp ert foto i ett inlägg på Skaparlustens blogg någon dag efter tiden gått ut.

Ska bli roligt att se vad ni hittar på.

Ha en bra dag!

PS: Nytt tema presenteras 15 mars 2016 här på bloggen. DS

Nyfikna på tidigare byten, klicka på ATC-byte under Etiketter lite högre upp på höger sida.

Inga kommentarer: