torsdag 17 mars 2016

ATC-parad - Zentangel - Doodeling

Då har vi nått fram till mitten av mars och ATC-utmaningen "Zentangle/Doodeling" är till ända.  Hur gick det med att rita mönster på en sådan liten yta som ett ATC har? Titta och njut:

**********

1. Marlene kom igång snabbt efter att utmaningen lagts upp här på bloggen. Av bara farten blev det två ATC. Marlene berättar att hon hade väldigt roligt med ett kit från Faber Castell med just mallar och pennor för Zentangle, som hon tyckte var ett perfekt kit för nybörjare. Hon kallar också sitt första ATC för "Nybörjar tur"

Marlene Persson
"Nybörjar tur"Till sitt andra ATC, som hon kallar "Klockornas tid" använde hon stämplar från Prima och sedan pennorna från Faber Castell kitet. 
Marlene Persson
"Klockornas tid"
Detta är vad Marlene använde:
**********

2. Marie Svensson har skapat ett ATC kort med keltiska mönster som hon lärt sig kontstruera. Hon skriver att hon kombinerat just keltiska mönster med lite Art Deco inspiration. Först skissat och sedan färglagt med pennor av olika slag. Viss blev det härligt?

Marie Svensson
"Keltiskt mönster"
**********

3. Jenny Sundström har, sina vana trogen, gjort ett färgstarkt ATC helt i "Jenny-style". Hon skriver. "Det blev ett hjärta med doodeling i bakgrunden. Givetvis en liten bling. Utee på det hela för att få lite djup i bilden". Jenny får det att låta så enkelt....

Jenny Sundström
"Heart"
**********

4. Åsa Blomgren har också skapat ett ATC, i svart och vitt. Mars är ju en speciell månad... speciellt för katter, verkar det som. Det tog Åsa fasta på och ritade en katt. Vad tror ni kortet heter? Jo, just det "Marskatt"

Åsa Blomgren
"Marskatt"
**********

5. Annika Hedres fina ATC går i vårens tecken eller man kanske ska säga - mönster. Hon har designat sina egna mönster och använt färgpennor när hon färglagt det. Visst får man en känsla av en ny, härligt årstid som vi alla längtar efter - VÅR!!!

Annika Hedre
"Vår"

**********

6. Charlotta har också hämtat inspiration från naturen - lite annorlunda dock. Charlotta skriver att det tog tid för Zentangle är inte hennes starka sida, vilket jag absolut inte håller med om. Hon ritade en kaktus och färglade med akvarellpennor. Hon stötte på lite problem, Charlotta berättar: "När det var dags att använda vatten till akvarellpennorna så slog det mig att jag inte hade koll på om den svarta pennan var vattenfast. Det var den inte, men jag fick nöja mig med resultatet". Det kan ju vara ett tips till oss alla, kolla efter om det ni använder behöver vara vattenfast och om det verkligen är det, då slipper man obehagliga överraskningar. Men Charlotta klarade "räddningen" bra, eller hur?

Charlotta Johansson
"Cactus in sunset"

**********

Den nya periodens utmaning är att använda färgerna "Lila, gult och grönt". Regler och annat kring utmaningen hittar ni HÄR.

Tidigare ATC-utmaningar och era tolkningar hittar ni om ni klickar på etiketten ATC och ATC-byte i högra fältet här på bloggen. 

Ha en bra dag!

Marie

Inga kommentarer: