tisdag 17 maj 2016

Spel och lek - era ATC visar upp sig

Skratt och stoj, hoppa gummiband, leka pjätt, brännboll osv - visst är det härligt med spel och lek.

Lika härliga är era ATC i temat "Spel och lek" - idag är det är er dag på bloggen.

**********

1. Elisabeth Silfverbergs härliga ATC var det första som damp ner i inkorgen. Elisabeth har skapat sitt ATC med färger och modeling paste. Olika strukturer ger ett djup i bilden. Visst blir man glad när man ser det?

Elisbeth Silfverberg
"Hoppa hage"
**********

2. Annika Hedre kommer ihåg sina egna sommarminne, hon berättar: " Jag har, med en dies, gjort ett litet kuvert som jag sedan skrivit ut spelkort och lagt i, sol, gräsmatta och blommor - ja allt sammantaget är sommarminnen från min barndom. Alla de gånger vi inte fick bada direkt efter magen/fikat så vi satt på en filt i gräset och spelade kort innan vi äntligen fick bada igen."
Precis så kommer jag också ihåg det - gör ni?


Annika Hedre
"Barndomens sommarminne"
På sitt andra ATC Annika använt stämplar från YouDo och Prima tillsammans med en stencil från Tim Holtz. Annika skriver: "Jag tänkte att det är nog fotbollssäsong nu."

Annika Hedre
"Bollspel"
Det finns en stil inom scrapbooking som heter "Clean and simple". Annika testade detta på sitt tredje ATC. Några bollar, hopprep och spelkulor - effektfullt.

Annika Hedre
"Sommarlekar"

**********

3. Charlotta Johansson har skapat ett ATC i stilen "Vintage" Charlotta berättar själv: "Jag har använt mig av tefärgad spets, en vintagebild (lekande pojke) som fick sitta på ett brunt cardstock med en ram av pearl-maker. En rosett av Quickutz med en pearl." 
Mycket lämpligt fick det heta "Old-fashioned play".
 
Charlotta Johansson
"Old fashioned play"


**********

4.  Mona Lundeborgs ATC är skapat med en bakgrund av färg och stenciler och stämplar. Det blir ett fin djup när man gör på det här sättet. Hoppa hage - det är väl något vi alla har gjort?

Mona Lundeborg
"Have fun"


**********

5. Marie Svensson ATC doftar sommar och visst hör man stoj och lek? Marie berättar själv: "
Spel och Lek och vår får mina tankar att vandra till ungarna som leker ute runt huset. Sandlådorna fylls, det ritas hagar på plattorna, bollarna flyger och hopprepen "surrar" i luften."
Vad har hon då använt? Bakgrunden gjord av distresser och Perfect Pearl. Lite utstansade blommor med hjälp av Marta Stewarts punsch, färglagt och lite guld glitterlim i mitten. Nyckelpigan är en stämpel från Urban Stamps och hopprepet är gjord av en liten bit snöre som jag limmat fast och med rullade pappersbitar till handtagen. Lite Glossy Accent på handtagen och nyckelpigan.

Marie Svensson
"Sommarlekar"


**********

6. Jenny Sundström ATC doftar av solvarm asfalt. Visst hör ni stoj och skratt? Jenny berättar: "Jag har använt Texture Paste graphite och en vit sharpie penna".  Sen har hon tydligen varit ute och hittat lite småstenar också.

Jenny Sundström
"Hoppa hage"

**********

Tack till er alla som ville vara med i utmaningen "Spel och Lek". Charlotta skrev i sitt mail att det var 30:e utmaningen - det är väl värt att firas. Vem vet - kanske det dimper ner något i era brevlådor... så håll utkik.

Hoppas ni vill vara med i nästa utmaning som blir - "Citat" , det går också bra med text från en sång eller varför inte en diktrad. Ni hittar mer information om den nya utmaningen HÄR

Ha det riktigt skönt så "ses" vi i mitten på juni.

/ MarieInga kommentarer: