söndag 1 oktober 2017

"Hus och hem" - ATC-utmaning för oktober 2017

Ny månad, ny ATC-utmaning. Det är mycket man kan göra på en liten yta, om man bara är kreativ, och det är ni.

Nytt tema blir: "Hur och hem" - fri tolkning.
Sångtexter och citat är ett bra sätt att få igång kreativiteten: "Mitt hem är min borg", " Home is where the heart is", "Hem, ljuva hem" osv.

Om ni känner att temat absolut inte är något ni kan jobba med så har vi i oktober också ett extra tema. I gruppen Skaparlustens kreativa vänner har vi varje månad ett nytt färgtema och för oktober är det härliga färger: blått, grönt, lime, gul. Det är också mycket annat man kan inspireras av i ett s.k Mood Board. Om man tittar på fotona i färgtemat så är där allt från natur, hav, fåglar, ansikte osv.


Sammanfattning:
Huvudtema för oktober: "Hus och hem"
Extratema: skapa ett ATC efter inspiration från färgtemat för oktober 2017.

Går också bra att kombinera ihop tema 1 och 2 på ett ATC. Eller - varför inte göra två stycken ATC, när ni ändå är igång.

************************

Det finns vissa regler när det gäller ATC men eftersom vi inte byter i ordets egentliga mening så är det bara storleken som är ett krav.
  • Måste vara 2,5 inch x 3,5 inch varken mer eller mindre, vilket i cm blir 6,4 cm x 8,9 cm. Formatet gör att korten passar i samlarplastfickor som finns att köpa för fotbolls- /ishockeybilder eller visitkort.
  • ATC-kort brukar delas in i unika (som görs ett och ett, helt individuella), editioner (ett helt set med identiska kort) och serier (som har samma ”tema” men inte är likadana). Alla ATC-kort märks med namn, årtal och epostadress eller annan kontaktinformation. Serier ska numreras.
  • ATC byts, säljs inte.
Sammanfattning:
Tema 1: Hus och hem
Tema 2: Färgtema för oktober 2017
Period: Oktober 2017
Vill du vara med och leka så skapa ett eller flera ATC, fotografera det, skicka fotot tillsammans med ditt namn till mig på mailadress:  atcskaparlusten@gmail.com senast 31 oktober 2017 så lägger jag upp ert foto i ett inlägg på Skaparlustens blogg någon dag efter tiden gått ut.

Ska bli roligt att se vad ni hittar på.

Ha en bra dag!

PS: Nytt tema presenteras 1 november 2017 här på bloggen. DS

Nyfikna på tidigare byten, klicka på ATC-byte under Etiketter lite högre upp på höger sida.

Inga kommentarer: