söndag 31 december 2017

ATC-utmaning "Vinter" - december 2017 - 15 januari 2018

Jag berättade i ett tidigare inlägg att vi ändrar, eller rättare sagt vi går tillbaka till våra tidigare rutiner. ATC-utmaningarna sträcker sig från den 15:e ena månaden till den 15:e andra månaden. Det innebär att vår utmaning i december månad i temat "Vinter" pågår i 15 dagar till.

Jag lyckades hitta lite tid att göra ett ATC. I Skåne får man ingen inspiration till något vintertema - grått, blött och ruggigt och inte en gnutta snö men med lite kreativa idéer så går det bra.En annan nyhet är att vi också flyttar in ATC-utmaningen till Skaparlustens kreativa vänner på Facebook, men vi fortsätter även här på bloggen. Mer information hittar ni längre ner i inlägget.

**********

Det finns vissa regler när det gäller ATC men eftersom vi inte byter i ordets egentliga mening så är det bara storleken som är ett krav.
  • Måste vara 2,5 inch x 3,5 inch varken mer eller mindre, vilket i cm blir 6,4 cm x 8,9 cm. Formatet gör att korten passar i samlarplastfickor som finns att köpa för fotbolls- /ishockeybilder eller visitkort.
  • ATC-kort brukar delas in i unika (som görs ett och ett, helt individuella), editioner (ett helt set med identiska kort) och serier (som har samma ”tema” men inte är likadana). Alla ATC-kort märks med namn, årtal och epostadress eller annan kontaktinformation. Serier ska numreras.
  • ATC byts, säljs inte.
Sammanfattning:
Tema: Vinter
Period: december 2017 - 15 januari 2018

Vill du vara med och leka så skapa ett eller flera ATC?
Nytt för 2018 är att ni har två alternativ att delta i våra ATC-utmaningar:

1. Ni gör som vi gjort tidigare dvs fotografera ATC, skicka fotot tillsammans med ditt namn till mig på mailadress:  atcskaparlusten@gmail.com senast 15 januari 2018. En beskrivning på vad du använt är också trevligt.

2. Vi kommer att ha ATC-utmaningen i vår grupp Skaparlustens kreativa vänner också. Man fotograferar sitt ATC och laddar själv upp det i gruppen senaste kl 24:00 den 15 januari 2018 Du får gärna berätta vad du använt för att skapa ditt ATC.

Jag fortsätter att lägger jag upp era foto i ett inlägg på Skaparlustens blogg någon dag efter tiden gått ut, oavsett var ni laddar upp det.

Ska bli roligt att se vad ni hittar på!

Nytt tema presenteras 15 januari 2018 här på bloggen och i gruppen Skaparlustens kreativa vänner.

Nyfikna på tidigare byten, klicka på ATC-byte under Etiketter lite högre upp på höger sida.
Vår grupp Skaparlustens kreativa vänner hittar ni på Facebook (klicka på länken som tar er dit)

Ha bra dag!

MarieInga kommentarer: