fredag 15 mars 2019

ATC-utmaning i tema "Mixed Media" - Mars 2019

Bara för att temat är Mixed Media denna månaden behöver man inte ha en massa klet och kladd för att göra ett ATC i temat. Mixed Media är så mycket mer än bara svart gesso. Som ordet antyder är det en mix av material t ex tyg, papper, metall m.m. Skapa på ert eget sätt samtidigt som ni utmanar ej själv.

Så här blev min tolkning av temat:


Hur gjorde jag?
Jag startade med att plocka fram lite bruna, mörkare papper och några vinrödaktiga. I botten ett brunt mönsterpapper som fick ett lager clear gesso på sig för jag hade inte bestämt vad jag ville göra. Jag klippte chipboard i små rektanglar och kvadrater som jag sedan klädde med mönsterpapper. Limmade ner detta på min bakgrund. Ännu ett lager clear gesso. Lite utspädd svart gesso på kanterna. Jag kände att jag inte behöver göra så mycket mer - det var snyggt så här.  Microbeads. Hjärta av lera + guld färg. Metallvingar från Finnabair. Cheescloth som jag färgade gråsvart.

**********
Det finns vissa regler när det gäller ATC men eftersom vi inte byter i ordets egentliga mening så är det bara storleken som är ett krav.
  • Måste vara 2,5 inch x 3,5 inch varken mer eller mindre, vilket i cm blir 6,4 cm x 8,9 cm. Formatet gör att korten passar i samlarplastfickor som finns att köpa för fotbolls- /ishockeybilder eller visitkort.
  • ATC-kort brukar delas in i unika (som görs ett och ett, helt individuella), editioner (ett helt set med identiska kort) och serier (som har samma ”tema” men inte är likadana). Alla ATC-kort märks med namn, årtal och epostadress eller annan kontaktinformation. Serier ska numreras.
  • ATC byts, säljs inte.
Sammanfattning:
Tema: Mixed Media
Period: 15 mars  - 15 april 2019

Vill du vara med och leka så skapa ett eller flera ATC?
Ni har två alternativ att delta i våra ATC-utmaningar:

1. Fotografera ert eller era ATC, skicka fotot tillsammans med ditt namn till mig på mailadress:  atcskaparlusten@gmail.com senast 15 mars 2019. En beskrivning på vad du använt är också trevligt.

2. Fotografera ert eller era ATC och ladda upp era foto i vår grupp Skaparlustens kreativa vänner .  Du får gärna berätta vad du använt för att skapa ditt eller dina ATC.

Oavsett vilket alternativ så tar utmaningen slut kl 24:00 den 15 mars 2019.

Jag fortsätter att lägger jag upp era foto i ett inlägg på Skaparlustens blogg och på Facebook någon dag efter tiden gått ut, oavsett var ni laddar upp det. Våra ATC-utmaningar är ingen tävling utan bara ett sätt att vara kreativ på och att utmana sig själv.

Ska bli roligt att se vad ni hittar på!

Nytt tema presenteras 15 mars 2019 här på bloggen och i gruppen Skaparlustens kreativa vänner.

Nyfikna på tidigare byten, klicka på ATC-byte under Etiketter lite högre upp på höger sida.
Vår grupp Skaparlustens kreativa vänner hittar ni på Facebook (klicka på länken som tar er dit)

Ha bra dag!

Marie


Inga kommentarer: