fredag 30 oktober 2009

Fars dag 2009

I helgen är det trick or treat och halloween som gäller men redan nästa helg är det pappornas tur att firas. Vintage är ju stort just nu och Oktobers lilla kit gick verkligen i den stilen, det hade passat perfekt till olika heritagelayouter. Nu valde jag istället att göra ett litet album som Ida ska få ge pappa på fars dag.
Sammetspapperen som var med i kitet klistrade jag fast på chipboardpärmarna, det gav känslan av att pärmarna var klädda med mocka. I kitet ingick en del fina metalldekorationer. Den som syns på bilden här klistrade jag först in "pappa" i och täckte sedan alltsammans med Diamond glaze.
Albumet är riktigt litet, ni ser vad stora höstlöven ser ut. Pärmarna är bara 10x10cm. Verkligen minialbum.
Insidorna av pärmarna målade jag med ett tunt lager akrylfärg i brunt. Ida har precis börjat skriva så smått så hon fick vara med och skriva pappas namn på första insidan.

Alla vänstersidor består av olika mönstrade papper ut kitet från Kaisercraft. Gemensamt för dem är att jag har använt samma mörkbruna stämpelmotiv på dem, i övrigt har jag dekorerat dem lite olika. Det ena hjärtat på uppslaget ovan är sytt på frihand med vanligt molinégarn.
Small boys become big men through the influence of big men who care about small boys. Små pojkar blir till stora män genom inflytandet av stora män som bryr sig om små pojkar. There´s no pillow quite so soft as a fathers strong shoulder. - Richard L.Evans. Det finns ingen kudde lite mjuk som en faders starka axel.
Hela högersidorna genom albumet är helt täckt av ett foto med bara några klistermärken som dekoration. Med tanke på temat valde jag naturligtvis ut bilder på pappa och Ida tillsammans och det syns verkligen att hon är pappas flicka!
Jag har tidigare framkallat några stora 12"-layouter i vanligt 10x15cm fotoformat och här kom en av dem till användning. Jag tyckte att den layouten passade så bra in i sammanhanget för den är så fylld av glädje så den fick vara med i en miniutgåva. Citatet till höger lyder:A truly rich man is one whose children run into his arms when his hands are empty - unknown. En verkligt rik man är en vars barn springer in i hans famn när han inte har någonting för händerna.

Stjärnorna här gjorde jag genom att skriva ut texten till "Lillans brev" på OH-film och sedan klippa ut formerna. Jag inkade kanterna med Stazon för lite mer definition innan jag monterade dem.

Här är ett av de sällsynta korten där hela vår familj är samlade. Ida har själv skrivit "Vi älskar dej" på vänstersidan. Så mycket gulligare än så kan det nog inte bli!

Sista uppslaget är ett enkelt med bara ett citat "The imprint of the father remains forever on the life of the child" - Roy Lessin En faders inflytande finns för evigt kvar i ett barns liv. Enda dekorationen här förutom stämpelmotivet är några hjärtan som Ida ritade till pappa - och ja - jag bestämde vilka färger hon fick använda.
Ett lagomt komplicerat projekt att genomföra tillsammans med barnen för att glädja pappa. Hoppas att ni alla får en riktigt ruskig och mysig halloweenhelg!

4 kommentarer:

Monika sa...

Men... detta är såååå vackert!!! Underbara fäger och härliga bilder.

Anonym sa...

Gud så fint, den presenten kommer han säkerligen att uppskatta :o) /Angelica www.mygganangelica.blogg.se

mikaela sa...

Verkligen jättefint!!

Wildärtan sa...

Otroligt snyggt album - inspirerande!:-)