söndag 10 juni 2012

Pion design - 6" x 6" album


En av de roliga sakerna med scrapbooking är att man kan skifta stil beroende på vilket papper man väljer. Steam punk, vintage, shabby chic, retro etc. Vissa papper/stilar är lätta att jobba med, andra är en utmaning.  Efter mitt förra album gjort med papper från Graphic 45, Olde Curiosity Shoppe, tyckte jag det var dags med något helt annorlunda.

"Håll mitt hjärta - håll min själ" är en underbar sång. Underbara är också dessa papper från Pion Design "Från mitt hjärta". För några månader sedan gjorde jag ett större album av dessa papper, "Vårkänslor i vinterkyla". Pion Design har på några av pappren tryckt motivet i 6x6 stora rutor och dessa blev kvar efter förra albumet och jag visste inte riktigt vad jag skulle göra med dem. Nu tyckte jag det var dags att ta tag i det.

Rosenram  6x6 - Från Mitt Hjärta - Piondesign - PD2104

Jag delade tre papper på mitten, horisontellt, och fick på så vis sex bitar 6" x 12" med ett motiv på varje halva. Vek arket dubbelt och gjorde en ficka, det blev då totalt sex sidor i albumet. Bindningen till albumet är gjort med Stack the Deck, en idé från Laura Denison, jag tycker den bindningsmetoden är helt suverän.  För att göra det hela lite mer intressant blev det några små sidor emellan de stora sidorna.  En handgjord blomma i tyg och lite andra blommor i papper samt en hel del  blad pryder utsidan. En del av ett söndrigt halsband fick ett nytt liv som utsmyckning på albumet.Lite rörliga bilder:


Ha en bra dag!

Material:
Papper från Pion Design, 6"x 6", Från mitt hjärta.
Cardstock till småsidor och tags.
Board till albumets pärmar.
Martha Stewart stans: Edger Stans Doily Lace

Blad gjorda med stans: Rose Leaf Jumbo Set - Nellie Snellen.
Söndrigt halsband och pärlor från mina egna gömmor.
Egen gjord blomma av tyg, tyll, organza från min sylåda. I mitten en virkad blomma med pärlor.
Band och pärlband.
Egen virkad blomma med pärlor i mitten.

PS: Jag kan varmt rekommendera stansen "Rose Leaf Jumbo Set", underbara små blad i helt perfekt storlek för små album. DS3 kommentarer:

Marléne sa...

Tack för denna underbara idén! Jag har gjort en liknande nu o är jätte nöjd! Kram Marlene

Marléne sa...

Tack för denna underbara idén! Jag har gjort en liknande nu o är jätte nöjd! Kram Marlene

Marie Linder sa...

Det var ju roligt att det blev bra.