onsdag 15 januari 2014

ATC - byte nr 3. Något som kan flyga...

Då var det dags för en ny utmaning. Ska vi satsa på att komma upp i det blå?
Det enda kravet är att du har någonting som flyger eller som kan flyga, på ditt ATC resten är fri tolkning.

Det finns mycket som kan flyga men om ni behöver lite tips kan ni söka på internet där det finns massor med bra ställen att hitta inspiration för ATC på.  Här ser ni några av mina idéer på vad man kan använda. Jag har inte dekorerat något extra utan ni får använda fantasin.

På det första har jag använt vit cardstock som grund. Tim Holtz distresser och diverse stämplar. Stämplat fjärilarna på cardstocket men även på annat papper, klippt ut dem och färglagt med distresser. Klistrat dit med lim och "kuddar" under vingarna.Distress ink pad på vit bakgrund + La Blanche stämpel. Kan tänka mig några kugghjul i metall eller chipboard som dekorationer.


 Tim Holtz Die Bird and branch, embossat bokpapper, inks och snöre som fågelbo                

                        
                                            
Det finns vissa regler när det gäller ATC men eftersom vi inte byter i ordets egentliga mening så är det bara storleken som är ett krav.

  • Måste vara 2,5 inch x 3,5 inch varken mer eller mindre, vilket i cm blir 6,4 cm x 8,9 cm. Formatet gör att korten passar i samlarplastfickor som finns att köpa för fotbolls- /ishockeybilder eller visitkort.
  • ATC-kort brukar delas in i unika (som görs ett och ett, helt individuella), editioner (ett helt set med identiska kort) och serier (som har samma ”tema” men inte är likadana). Alla ATC-kort märks med namn, årtal och epostadress eller annan kontaktinformation. Serier ska numreras.
  • ATC byts, säljs inte.
Sammanfattning:
Tema: Något som flyger
Period: 15 januari 2014 - 15 februari 2014

Vill du vara med och leka så skapa ett ATC, fotografera det, skicka fotot tillsammans med ditt namn till mig på mailadress:  atcskaparlusten@gmail.com senast 15 februari 2014 så lägger jag upp ert foto i ett inlägg på Skaparlustens blogg någon dag efter tiden gått ut.
Du får gärna ge ditt ATC kort ett namn och om du vill, lite kortfattat, beskriva vad du har använt så blir det extra roligt för oss andra.

Ska bli roligt att se vad ni hittar på.

Ha en bra dag!

PS: Nytt tema presenteras 15 februari 2014 här på bloggen. DS

Tidigare byten, klicka på länkarna nedan eller på ATC-byte under Etiketter lite högre upp på höger sida.
Byte nr 1: 15 november 2013 - 15 december 2013. Tema: Valfritt
Byte nr 2: 15 december 2013 - 15 januari 2014. Tema: Pappersrester

                          


                                                                                   

Inga kommentarer: