söndag 20 juli 2014

Ännu en ATC-parad "Silkespapper + bild" 15 juni-15 juli 2014

Denna utmaningen var lite mer åt mixed media hållet. Kanske inte passar alla men är väl värt att testa. Tekniken kan man använda i både kort och album.

Det här verkar ha varit en rolig utmaning för alla har gjort mer än ett ATC, av bara farten verkar det som. Nog "pratat" nu sätter vi igång med visningen.

1. Först ner i mailboxen var Jennys ATC.  Det första ATC-kortet har Jenny döpt till "Sommarminnen". Jenny använda smörgåspapper istället för silkespapper och under detta kan man ana en kvinna i baddräkt. Ovanpå detta lite modellingpaste och glimmermist.

Jenny Sundström
"Sommarminnen 1"

Jennys andra kort döptes till "Sommarminnen 2" och ser ut så här:

Jenny Sundström
"Sommarminnen 2"

**********

2. Marlene tyckte också det här var en rolig utmaning och skapade flera fina ATC. Här har Marlene lite av sina restpapper som hon satte på en räfflad kartong. Bilden är från en servett som hon fäste på kartongen med decoupagelack. Lite Distress på kanterna "Picket fence". För att markera ytterkanterna använde Marlene lite svart akrylfärg.

Marlene Persson
"Time to think"
Så här ser Marlenes andra ATC-kort ut:

Marlene Persson

Marlene Persson

 **********

3. Åsas första ATC-kort har hon döpt till "Coffesmile". Hon har använt sig av en bild från en tidning, Mod Podge, akrylfärg och servett, och en fin stämpel med en kaffekopp.

Åsa Blomgren
"Coffesmile"Här kommer Åsas två andra ATC:


Åsa Blomgren
"Jane Austin"

Åsa Blomgren
"Ljuva trädgård"
**********

4. Charlotta hängde med på denna utmaningen också. Under det skrynklade silkespappret kan man se fem bilder från en bok med decoupagebilder. Mycket distresser: Antique linnen, Walnut Stain och Black Soot. Ovanpå detta lite olika stämplar: text, noter och fjäril. 

Charlotta Johansson
"Decoupage"

Även Charlotta kände ett behov av att göra några ATC till. Istället för bild har hon använt text från en bok. Ni ser det fina tyget under hjärtat, det är tyg från Charlottas mormors gamla klänningar. Lingarn, rosor och en charm.

Charlotta Johansson
"Key to my heart" och "Love"
**********

5. Sara, som brukar skicka in fina ATC, gjorde oss inte besvikna denna gången heller. En bild på ett hus från en tidning som bakgrund, sedan lite silkespapper med stämplar. Gesso, Mod Podge, dekorationer och voilà ett färdigt, fint ATC. Lägg märke till den lilla fågeln för den fick ge namn åt kortet, "Bird"

Sara Wall
"Bird"

 **********

6. Annika ATC kort ger en känsla av den pågående sommaren. Humlor som surrar bland alla fina blommor. För precis som Annikas stämpel säger, så flyger humlans trots att den inte ska kunna det, det är någonting man kan ta till sig och tänka på emellanåt. Humlan är en stämpel från Inkido, tror Annika. Den fina texten är en annan stämpel, okänd tillverkare. Bilden är från en tidning. Lite gesso runt kanterna.  

Annika Hedre
"Humlans hemlighet"**********

Om ni missade videon med tekniken och är nyfikna så kommer den här igen. Alla verkar ha tyckt det var en rolig teknik så ni andra kanske också vill testa. Gör ni det kan ni väl skicka in ett foto till atcskaparlusten@gmail.com så får vi andra också titta.


Glöm inte heller periodens utmaning 15/7 - 15/8  "Svensk sommar". Klicka HÄR så kommer ni till den inlägget.

Ha en riktigt skön söndag!

Inga kommentarer: