söndag 15 mars 2015

ATC-utmaning - Färgpalett - 15/3 - 15/4 2015

Ett vanligt tema för ATC kort är att man "tvingas" att använda vissa färger, och inget annat. Kan vara en utmaning om det är färger man inte är så bekväm med. Jag tittade mig omkring för att få lite idéer och såg min fina, nyinköpta kudde. Det finns mycket omkring oss i vardagen som kan inspirera till storverk bara man är uppmärksam. En färg, en form, en vikning - allt finns där för oss att upptäcka.


Utmaning: använda bara färgerna turkos och beige + en valfri färg och skapa ett ATC, nyanser av turkos och beige är okej. Vilken stil, teknik, material ni använder bestämmer ni själv.


**********

Det finns vissa regler när det gäller ATC men eftersom vi inte byter i ordets egentliga mening så är det bara storleken som är ett krav.
  • Måste vara 2,5 inch x 3,5 inch varken mer eller mindre, vilket i cm blir 6,4 cm x 8,9 cm. Formatet gör att korten passar i samlarplastfickor som finns att köpa för fotbolls- /ishockeybilder eller visitkort.
  • ATC-kort brukar delas in i unika (som görs ett och ett, helt individuella), editioner (ett helt set med identiska kort) och serier (som har samma ”tema” men inte är likadana). Alla ATC-kort märks med namn, årtal och epostadress eller annan kontaktinformation. Serier ska numreras.
  • ATC byts, säljs inte.
Sammanfattning:
Tema: Färgpalett - turkos, beige + valfri färg
Period: 15 mars - 15 april 2015
Vill du vara med och leka så skapa ett eller flera ATC, fotografera det, skicka fotot tillsammans med ditt namn till mig på mailadress:  atcskaparlusten@gmail.com senast 15 april 2015 så lägger jag upp ert foto i ett inlägg på Skaparlustens blogg någon dag efter tiden gått ut.

Ska bli roligt att se vad ni hittar på.

Ha en bra dag!

PS: Nytt tema presenteras 15 april 2015 här på bloggen. DS

Nyfikna på tidigare byten, klicka på ATC-byte under Etiketter lite högre upp på höger sida.

Inga kommentarer: