tisdag 16 februari 2016

"H" som i ......

Idag är det ni som är huvudpersoner här på bloggen, eller rättare sagt era ATC. Det är alltid lika roligt att se vad ni hittat på. Det är också roligt att se att ni har så olika stilar.

Just det här med att vara "trogen" sin egen stil kan vara svårt, man sneglar gärna på andra och så plötsligt tycker man kanske inte att det man gör själv är bra. Inom vår hobby finns massor med olika stilar på papper, dekorationer och även de olika "kända" designers har sin egen stil. Så... testa gärna allt möjligt men bara för att ni tycker det är roligt och håll samtidigt fast vid det som känns bra för er.

Periodens utmaning var att skapa något som börjar på bokstaven H.

**********

1.  Marie Svensson har skickat in två fina ATC. Hon hade funderat länge på att skicka in men liksom inte riktigt blivit färdig, ... men så händer det plötsligt .... och det är vi väldigt glada för, eller hur? 

ATC nr 1 kallar Marie för "Horoskop". Till bakgrunden har hon använt lite olika Distresser inks: Salty Ocean, Blueprint, Chipped Sapphire och Distress paints: Picked Raspberry, Picket Fence, Salty Ocean. En stencil från TCW "Radar Remnant", kom också till användning. Lite glitter gelpennor från Sakura. Solen är målad med gul och orange akrylfärg och därefter har den fått ett lager Glossy accent på sig. Kräftan som är en Die från Quickutz har Marie embossat med lila embossingpulver från WOW. Kortet är monterad på ett glänsande silverpapper som blir en ram.

Marie Svensson - Horoskop

ATC nr 2 kallar Marie för "Hour".
Med hjälp av en stämpel från Urban Stamps har Marie skapat en bakgrund, därefter embossat med Holographic embossingpulver och inte nog med det... därefter täckt det med ett lager Clear UTEE. Verkligen lager på lager.
Sedan var det dags för diverse dies: Klocka och alfabet från Quickutz. Klockorna är embossade med svart, vitt och silver embossingpulver.  Visarna på klockorna är vita och fästa med en liten silver brad. Spellbinders Etched alphabet där bokstäverna är utstansade med silverkartong. Tim fick också vara med med sin fina Swirl, utstansad i glittrig cardstock.  En stämpel med klocka från cArt-Us som även den är embossad i vitt och silver.

Marie Svensson - Hour**********

2.  Charlotta Johansson har skickat in ett ATC som går i lite mer vintage stil och hon kallar det passande nog för "Heart in Vintage".
Charlotta skriver: "till hjärtat har jag använt självtorkande lera, spetsduk och pepparkaksform". 
Jag tyckte det var en jätterolig idé med pepparkaksformen. Vad har hon mer använt? .. hon fortsätter sin beskrivning: "spets som är färgad i kaffe, jutesnöre, olika papper".
För att få fram den rätta vintage känslan distressade hon det hela med Walnut Stain, distress ink.

Charlotta Johansson - Heart in Vintage**********

3. Jenny Sundström har också skapat ett ATC i kärlekens tecken. Hon kallar sitt ATC "Halil" och har då tänkt på sin man Patrik. Vi som har sett Jennys stil  nu ett tag känner igen den. Och ... som vanligt tycker hon inte det är så märkvärdigt. Har bara använt lite av varje. 
Men det Jenny skriver är i alla fall att hon använt Lindys Stamgang sprayer i lite olika färger och en ram i lera. 

Jag tycker mig ana lite microbeads från Finnabair. Lite guldvax eller något ditåt har hon nog också använt.  Det är ett väldigt fint ATC och ett väldigt fint foto av Patrik.

Jenny Sundström - Halil**********

4. Annika Hedre, som liksom många av er andra, har varit med från början av våra ATC-utmaningar. Denna gången har hon skickat in ett ATC som hon kallar "Hjärta och Hopp" eller kanske snarare "Hjärta och Hope".
Annika har också varit kreativ med stansar men inte på vanligt sätt, hon har använt både hålet och det utstansade hjärtat vilket jag tycker är en rolig idé. Efter lite letande i sina gömmor lyckades hon hitta ett passande ord som började på H, Hope, som hon klippte ut från ett papper. Ett lila papper i bakgrunden för att få färg på hjärthålen. Allt detta hittades i gömmorna.
Hjärtdies är från Lawn Fawn, hjärtpapper K-design Spring moments. Lite Wink of Stella för skimmer, en vit penna och lite stickles.
Annika Hedre - Hjärta och Hopp**********

5. I sista minuten dök det upp ett mail i inkorgen från Marléne Persson. Hon har knåpat ihop ett fint ATC och använt mycket av Tim Holtz produkter. Vad tror ni hon har döpt det till? Jo "Hattarnas Hatt"

Marléne Persson - Hattarnas Hatt


Undrar ni över vad hon har använt för något? Hon gjorde det lätt för mig och skickade med ett foto på sakerna hon använt - kul idé.**********

För utmaning 15 februari - 15 mars får ni vässa era pennor och ta fram lekfullheten i er för nu ska här doodlas eller zentanglas. Inlägget om den nya utmaningen hittar ni om ni klickar HÄR
Ha en bra dag!
/Marie 

Inga kommentarer: