fredag 15 juli 2016

"Färgpalett" - ATC- utmaning 15 juli - 15 augusti 2016

 Det var ett tag sedan vi hade "Färgpalett" som tema - ett tema som jag tycker är både roligt och utmanande. Känner ni till Pinterest? Man kan lätt fastna bland alla härliga bilder och idéer. Jag har samlat på mig en del s.k Moodboard/Färgpalett som kan vara bra att ha när man är lite osäker på färgkombinationer. En som jag fastnade för var denna på en dörr i helt underbara färger.


Det gäller alltså att skapa ett ATC med ovanstående färger eller så lika som möjligt. Alla färgerna måste vara med. Ni väljer själv om det ska vara mönsterpapper, cardstock, färg, mist, tyg osv - bara färgerna är "rätt". Ni får också använda svart eller brun stämpeldyna om ni behöver. Det behöver alltså INTE vara en dörr utan fritt för er egen fantasi.

Om ni verkligen hamnar i en litet kreativt bubbla och skapar fler ATC så skickar ni in foto på alla.

**********

Det finns vissa regler när det gäller ATC men eftersom vi inte byter i ordets egentliga mening så är det bara storleken som är ett krav.
  • Måste vara 2,5 inch x 3,5 inch varken mer eller mindre, vilket i cm blir 6,4 cm x 8,9 cm. Formatet gör att korten passar i samlarplastfickor som finns att köpa för fotbolls- /ishockeybilder eller visitkort.
  • ATC-kort brukar delas in i unika (som görs ett och ett, helt individuella), editioner (ett helt set med identiska kort) och serier (som har samma ”tema” men inte är likadana). Alla ATC-kort märks med namn, årtal och epostadress eller annan kontaktinformation. Serier ska numreras.
  • ATC byts, säljs inte.
Sammanfattning:
Tema: Färgpalett "Dörr" - gröna och orange toner
Period:15 juli - 15 augusti 2016
Vill du vara med och leka så skapa ett eller flera ATC, fotografera det, skicka fotot tillsammans med ditt namn till mig på mailadress:  atcskaparlusten@gmail.com senast 15 augusti 2016 så lägger jag upp ert foto i ett inlägg på Skaparlustens blogg någon dag efter tiden gått ut.

Ska bli roligt att se vad ni hittar på.

Ha en bra dag!

PS: Nytt tema presenteras 15 augusti 2016 här på bloggen. DS

Nyfikna på tidigare byten, klicka på ATC-byte under Etiketter lite högre upp på höger sida.

Inga kommentarer: