söndag 16 februari 2014

Då visar vi oss från vår bästa sida - ATC från er i byte nr 3 "Något som flyger"


Då har vi redan passerat 15 februari och det är dags att visa upp era fina ATC med temat "Något som flyger". Det enda kravet var att man hade någonting som flyger eller som kan flyga på ATC, resten var fri tolkning.

**********
Det första ATC kortet som damp ner i mailboxen kom från Sinikka. Här är det mycket som händer och det är många lager. För att ni ska få en uppfattning av kortet så skickade Sinikka med ett foto taget från sidan där man tydligare ser lagren. Uppe i hörnet anar man corrugated cardboard, ovanpå det ett papper från Maja Design. Sen är det mycket som händer: Dylusion ink white, die med kugghjul, en charm samt ringar, två stycket eyelets och en brad. Lite saker från Tim Holtz och som om allt detta inte räckte så lite Distress ink Walnut stain, distress stain Picket fence och ovanpå detta Distress crackle paint. Tänk att man kan få plats med så mycket på en sådan liten yta.

Sinikka Coolen-Wendling
"Time Flies"


Här ser man tydligt de olika lagren.

 **********

Anna har skickat oss ett ATC som hon har döpt till "Up and away" och det är ett passande namn, eller hur? Grunden är Modeling paste och stenciler från Tim Holtz. Mycket spray med Dylusions härliga färger rosa och gul, men också lite guldspray från Tattered Angels. Men varför sluta där... mer stenciler och nu lite black soot distress från Tim. Några stämplar, den fina luftballongen och vingarna är först stämplade på bakgrunden och sedan har Anna stämplat på ett genomskinligt Clearly for art som hon sedan värmt och format till som hon ville ha det. En metall charm och varför inte lite guld embossing pulver. 

Anna Nilsson
"Up and away"

**********

Jennys ATC damp ner i inkorgen som nr 3 i utmaningen/bytet. Jenny skriver att hon ville göra något hon inte gjort tidigare, ett UFO. Hon skriver att hon "kladdade med Lumin arte i olika färger, lite embossingpulver, metalltejp och lite akrylfärg, och så klart stämplade jag lite med en text stämpel".  Så här fint blev det:

Jenny Sundström
"UFO"

**********

Ett fint ATC från Sara hittade sin väg till mailen. Embossing med hjälp av vår egen Tim. Akrylfärg och lite olika stämplar. 3D crystal glaze och lite promarker pennor. Tiden flyger iväg - så fånga den, en tänkvärd uppmaning men ibland så svår att följa. En rolig detalj att använda dymo.

Sara Wall
"Time Flies - so catch it"

**********


Charlotta har döpt sitt ATC till Birdsong. Mycket lämpligt med tanke på notpapper som tittar fram bakom fina mönsterpapper. En quickutz-fågel som är lackad med Glossy Accents och en dunig fjäder som dekoration. Kanterna är chalkade med Walnut Stain. Visst hör man lite kvitter.....

Charlotta Johansson
"Birdsong"

**********

Annikas ATC får en att längta till våren och sommaren, tycker jag. Blommor, blad och fjärilar som flyger runt i en skön varm vind. Till bakgrunden har Annika använt distress Mowed Lawn och till stämplarna Forest moss, Tea Dye att inka kanter med. De fina bladen och blommorna är från en Nellie Snellen punch och Martha Stewart har bidraget med fjärilspunchen. Lite halvpärlor, blompistiller och, för att få allt att glimma och glittra så fint, stickles.

Annika Hedre
"Sommarlängtan"

**********

Marlene har ännu en gång fått ihop ett fint ATC. Glitter och kanske också lite glamour, vet vem. En flygande, glittrande fjäril.  Valet föll på ett grönt, fint papper från Fabscraps, Autumn Floral (hela serien från Fabscraps är ursnygg). Cheery Lynns "Fanciful flourish" är snygg och verkligen användbar och om jag förstår det rätt, så har Marlene använt själva hålet efter den utstansade svirveln som mask till glitterpastan i färgen champagne (det är nog här glamouren kommer in). En snygg knapp som dekoration.

Marlene Persson
" Fjärilar - flygande blommor"

**********

Ett "Vårkort" kom till mailen en dag när solen sken från klarblå himmel, så lämpligt när man kände att snart så kommer våren. Skaparen av ATC-kortet är Susanne. Som bakgrund svart cardstock och mönsterpapper från Fabscrap. Den fina stämpeln med gatlyktan är från Inkadinkado clearstamps. Memory box dies Rounded Fence, till det fina staketet. Även på detta ATC har vi Martha Stewart fjärilspunch med de små fjärilarna som fått lite lila stickles på sig. Blommorna letades fram från Susannes gömmor och några utstansade blad med Nellie Snellens bladpuncher som blev inkade med lite lila i kanterna och till sist lite pärlor.

Susanne Lindvall
"Vårkort"


**********


Det har blivit några stycken utmaningar och här nedan kommer lite länkar. Om man vill se alla inlägg som har med ATC-byte att göra kan man klicka på ATC-byte och ATC under ETIKETTER och då kommer alla inläggen på bloggen upp. 
1 kommentar:

Sinikka sa...

Oj så fina ATC's alla gjorde. Det var ju första gången jag deltog.
Kommer säkert händer fler gånger