söndag 18 januari 2015

Hur gick det med att utmana dig själv?

Mitten på januari 2015 - helt sanslöst vad tiden rinner iväg. Det gäller att verkligen fylla sitt liv med bra, positiva saker men också att ibland våga testa sina gränser. Och när det gäller att testa gränserna inom scrapbooking så är det rätt så ofarligt även om det kan vara nog så jobbigt.

Som vanligt visar vi ATC i den ordningen de damp ner i inkorgen på atcskaparlusten@gmail.com.

1. Först ut är Jenny. Vi är ju vana att se Jennys färgstarka, ovanliga ATC. Mycket olika tekniker, embossing, Glossy, glitter och mycket mixed media. Hon funderade ett bra tag på vad hon inte brukar göra och kom fram till att något helt vitt har hon aldrig gjort. Hon skriver: "Man kan lugnt påstå att det kliade i fingrarna efter lite bling o glitter." Diesen som Jenny använt är från Memorybox.

Jenny Sundström
"White as snow"


**********

2. Åsa har varit riktigt flitig och gjort några stycken ATC. För visst är det så, att när det väl lossnar så kan det bli hur mycket som helst.

Ett blått och ett i guld med samma embossing folder fast lite olika tekniker. Det blå är med ALU-tape och sedan färglagd med Stazon. Det i guld är först distressat, sedan embossat, sedan färgat med Stazon. Lite slipning av ytan och mer embossing i guld med hjälp av embossingpenna.

Åsa Blomgren
"Embossad i blå och guld"

Till nästa ATC använda Åsa ett cardstock med glatt yta. Först stämplade hon med Stazon för att sedan leka med olika distresser.

Åsa Blomgren
"Ur"

Ett bröllopsinbjudan på ett ATC kort, det var väl en trevlig idé. Stämpel med Stazon och sedan har hon skrivit texten "Inbjudan" med hjälp av en embossingpenna för att sedan embossa i guld.

Åsa Blomgren
"Inbjudan till bröllop"

och sist... men inte minst..en fin stämpel från La Blanche och där Åsa använt två Stazon-färger. Efter detta embossat med penna för att sedan använda olika färger på pulver. 

Åsa Blomgren
"La Blanche"

**********

3. Vanessa har testat använda lite olika dies: Tim Holts dies "atc" och Cheery Lynns svirveln. Även stansat ut Martha Stewart fina snöflinga. Som om allt detta inte var nog så testade hon att embossa en snöflinga och skriver "Jag tyckte det var jätteroligt att göra detta för första gången."

Vanessa Pena
"Snöflingan"

**********

4. Marlene och Vanessa hade en alldeles egen liten scrapträff och gjorde sina ATC. Tim Holtz dies för ATC är stommen och sedan har Marlene använt Martha Stewart Snöflingepunch. Marlene skriver: "Det nya jag testat är att embossa. Alla snöflingorna är embossade i olika färger, de svarta med WOW:s clear, de vita med snö, de grå/bruna med Tim Holts embossing powder. Se satte jag lite glitter på tillvaron med Stickles och Detail Sparkle. Och ja, jag blev inspirerad av Vanessas fina ATC!

Marlene Persson
"Blinka lilla stjärna.."

**********

5. Sinikka har fått tag i Alcohol inks, Blending Solution och gloss papper som hon gärna ville testa.  Och som det naturligaste i världen så använder hon ... äggskal. Vilken läcker effekt. Det är svårt att få tag i Alkohol inks i Sverige så vi får passa på att njuta av Sinikkas skapelse.

Sinikka Coolen-Wendling
"Cracking"Här kommer en mer detaljerad bild där man tydligt ser den fina ytan.

Sinikka Coolen-Wendling
"Cracking -detalj"

**********

6. Saga var lite osäker på vad hon skulle testa men valde att måla med vattenfärger. Något som jag har förstått inte är det enklaste att försöka sig på. Saga skriver "antingen flyter det ut eller så är det för mycket färg". Det är ju väldigt vanligt att man inte är nöjd med det man själv gör, tyvärr, och Saga är inget undantag... men... jag tycker det är ett jättebra första försök. Eller vad tycker ni?

Saga Kodu Garenberg
"Sommardrömmar"

**********

7. Annika har blivit inspirerad av vädrets makter och gjort ett ATC som hon kallar "Djupdykning i snödriva". För att få fram känslan har Annika använt Gesso, glittersnowpasta, sparkle medium i nyansen Aqua sea. Hon har också gjort fina snöflingor med en stans. Några av flingorna är embossade med ett glittrigt embossingpulver. Hon skriver "Det mesta av detta har jag mycket sällan eller aldrig gjort/använt. Det gäller bara att använda fantasin ibland." 

Annika Hedre
"Djupdykning i snödriva"

**********

8. Charlotta hann precis in med sitt ATC. Utmaningen för Charlotta var att använda och måla på canvas vilket hon gjorde verkligen fint. Dekorationer med schablontryck och några pearls. 

Man kanske skulle ta och pröva det här med att måla, jag blir rätt sugen på att testa.

Charlotta Johansson
"Öppna landskap"

**********

Sen var det ju det här med att Ilona skulle sponsra era utmaningar till er själv med "något", som kommer med posten. Små lappar med era namn på, en villig kund på Skaparlusten och *trumvirvlar*.....


Ett stort grattis till Vanessa Pena som snart får en överraskning i brevlådan.

Ni har väl inte missat vår nya utmaning: VINTER som sträcker sig 15/1 - 15/2 2015. Inlägget om utmaningen hittar ni om ni klickar HÄR

Ha en bra dag!

2 kommentarer:

Sinikka sa...

Många fina ATC och kul att se vad alla vågade att använda för första gången. Grattis Vanessa till vinsten.
Tack igen för en kul utmaning

Marléne sa...

Grattis Vanessa! Detta var en rolig utmaning o jättefina resultat! Det är lika kul varje gång att se hur olika vi tänker med samma utmaning :)