torsdag 4 juni 2015

Enkaustik - att måla med smält vaxEnkaustik - har ni hört om det tidigare? Någon har kanske gjort det men för er andra kan jag berätta att det är en urgammal teknik, de första kända och bevarade konstverken i enkaustik har hittats i Egypten. Gamla mumieporträtt visar på måleri med smält vax. Enkaustik kommer från det gregiska ordet ”enkaustik” som betyder ”att bränna in” . Det är det man gör när man fäster vaxfärgen på underlaget med hjälp av värme. I nutid använder man sig bla av ett strykjärn och vaxfärg. Strykjärnet blir liksom penseln.


ENCAUSTIK Starter Kit - 53210409  
Jenny har testat och som ni ser kan man skapa otroligt fina saker.Ytan man får av det smälta vaxen påminner nästan om lackfärg och ytan får en väldig fin lyster.

Jenny kommer att vara i Skaparlustens butik och visa tekniken onsdag 10 juni. Vi har öppet i butiken som vanliga onsdagar dvs 15:00 - 20:00. Jenny kommer att vara på plats 16:00 och ni är hjärtligt välkomna. Ni är också hjärtligt välkomna att stanna kvar och pyssla med oss för det är ju "Pyssel-onsdag" med Skaparlusten.

Ha en bra dag!

Material:

Material och verktyg till Enkaustik har en egen flik i Webbutiken och fliken hittar du om du klickar HÄR


Inga kommentarer: