måndag 8 februari 2016

Foton från kursen i Mixed Media albumet "Barn Market"

Kurser och träffar - det händer mycket tillsammans med Skaparlusten. Sedan i höstas har det planerats, ritats och skickats bilder över nätet mellan Tabita i Stockholm och Marie i Sjöbo allt för att kursen skulle bli så bra som möjligt.

I helgen som gick var det äntligen dags för en 2-dagars kurs i Mixed Media albumet "Barn Market" med papper från Ridderholm Design.


Kursen höll vi i Lund, i en bra lokal nära centralstationen. Så här såg det ut när vi lämnade den på fredag kväll, redo för deltagarna på lördag morgon.Dag 1

Lördag morgon - nu ska det skapas album tillsammans med Marie. Naturligtvis gör vi albumet från grunden, chipboard till stommen, cardstock till sidorna och sedan fina mönsterpapper från Ridderholms design. Lite fickor och flärpar men inte för mycket. Albumet är planerat för att dekorationerna i mixed media stil och papperna ska skapa en harmoni.
Vi blev klara i god tid och Tabita kunde hålla en allmän genomgång av vad som väntade deltagarna på söndagen.

Dag 2

Söndag morgon och idag väntar klet och kladd med Tabita. Alla är förväntansfulla och redo.
Före varje moment har Tabita en genomgång av "tänket" i skapandeprocessen: lager på lager, varför olika materia, hur man binder ihop allt en helhet.

Många nya termer: 3D gel, Modeling paste, microbeads, gelatos. Men när dagen var slut så hade deltagarna ett hum om vad de olika produkter kan användas till. 

Tabita förklarar hur man gör framsidan. Hur får man micro beads att fastna i ett snyggt mönster?

Embossing med grovt embossingpulver som blev silverfärgat tillsammans med Tim Holtz Distress embossingpulver - en härlig kombination.


Alla jobbade på i sin egen takt under trevligt småprat.
 
 


Det gjorde ingenting vilken färg blommorna hade, det löstes med spray.
Att vara kreativ är ungefär som att vara på sjön.... man blir hungrig. Till helgens kurs var en ytterst meriterad kock anlitad, Ilona stod nämligen för maten.
Frukosten stod framdukad när deltagarna kom på morgonen.Söndagens meny bestod av helstekt fläskfilé med klyftpotatis och god sås. Gelé och smågurkor som goda tillbehör och till det en härlig sallad.Alla verkade nöjda och belåtna över helgens kurs, redo att ta sig an nya utmaningar inom mixed media.

Tack alla ännu en gång för en mycket trevlig och givande helg!

Hoppas vi ses igen

Ilona, Marie och Tabita

PS: Det händer mycket på Skaparlustens, så ett tips är att "Gilla" Skaparlusten på Facebook så missar ni ingenting. DS
1 kommentar:

Anonym sa...

Mycket trevligt var det. tack än en gång Annika