torsdag 4 juli 2024

ATC-utmaning i SkaparLustens Kreativa Vänner

 Under många år, 2014-2020, hade vi återkommande ATC-utmaningar i Skaparlustens kreativa vänner. Nu tänkte vi att det skulle vara trevligt att starta upp våra ATC-utmaningar igen.



ATC, som står för Artist Trading Card, är ett väldigt trevligt sätt att få en liten kreativ puff. Lagom stort projekt som inte tar inte så lång tid. Vet ni hur roligt det är att skapa små kort som är 2½ x 3½ inch / 6,4 cm x 8,9 cm? Nytt tema varje månad så man kan härja vilt bland sina pappersrester, utstansat, spets- och bandbitar, knappar, metalldekorationer m.m. och försöka få ut alla idéer man har i huvudet.

Men först svar på några frågor ni kanske har:

Vad är ett ATC?

· Ett ATC kort är ett kreativt visitkort i en mycket specifik storlek 2½ inch x 3½ inch eller i cm 6,4 cm x 8,9 cm. Som bas kan man använda ex cardstock, kartong eller varför inte en kortlek men alltså i rätt storlek.

Man kan byta ATC, vilket oftast sker genom att man i en grupp skapar ett antal ATC i ett tema och sedan byter med varandra. Vår utmaning är lite annorlunda, läs vidare:

1. Hur kommer Skaparlustens ATC-utmaning att gå till?

· Den 1:e i varje månad kommer det att vår grupp på Facebook, Skaparlustens Kreativa Vänner, att läggas upp ett nytt tema för ATC-utmaningen tillsammans med en liten video på YouTube om ni behöver inspiration.

· Ett tema kan exempelvis vara ”Något som flyger”. Hur tolkar du det? Någon kanske tänker på en fågel, andra på ett flygplan eller varför inte en fjäril! Man skapar ett ATC i månadens tema i sin egen stil och med de idéer som dyker upp i just din kreativa hjärna.

· Skapa, fotografera och ladda upp i eget inlägg i gruppen Skaparlustens kreativa vänner. Börja ditt inlägg med "ATC …. månad, i temat ......"

Använd #skaparlustensatcutmaning och #atcjuli2024 (glöm inte ändra månaden ). Skriv gärna lite om hur du tänkte, vad du använde osv. för det är det ju alltid roligt att få veta.

2. När börjar vi med ATC-utmaningen?
· Vi lägger upp månadens tema den 1:e i varje månad med start måndag 1 juli 2024.



*****************

Sammanfattning:
Storlek: Kortet måste vara 2½ x 3½ inch eller 6,4 cm x 8,9 cm.
Start: Måndag 1 juli 2024 och därefter den 1:e i varje månad
Tema: Följ månadens tema men gör det i din egen stil.
Inlägg: Skapa, fotografera ditt ATC och gör ett eget inlägg i gruppen Skaparlustens Kreativa
Vänner på Facebook. Börja inlägget med "ATC …. månad, i temat......". Använd #skaparlustensatcutmaning och #atcjuli2024 (ändra månaden allt eftersom)

***********************
 
Men vänta, där är mer: 😉 Alla som är med och lämnar ett bidrag har chansen att vinna en gåva i
vår utlottning. Kom ihåg att använda #skaparlustensatcutmaning #atcjuli2024 (ändra månaden allt eftersom!) Vi drar två vinnare när månaden är slut!🎁

/ Skaparlusten och Marie DT

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar