onsdag 17 juli 2019

ATC-parad i temat "Blommor" perioden 15 juni - 15 juli 2019

Tiden flyger iväg, tyckte precis det var midsommar och nu är det mitten av juli. Vår svenska sommar är väl som den brukar, i alla fall här i Skåne. Sol, regn, åska, blåst och sen börjar det om igen. Här på bloggen är det i alla fall blommor och blad och solsken!!

Vi börjar som vanligt visa deltagarna ATC i den ordningen de kom i vår mail - atcskaparlusten@gmail.com


**********

1. Jenny Olofsson

Jenny har använt pappers blommor och band. Men här syns även metall dekorationer. Och naturligtvis lite pappersrester. 

Båda Jennys ATC sprakar av färg


**********

 2. Charlotta Johansson

Charlotta har gjort en s.k serie ATC vilket betyder samma eller nästan samma material men lite olika till utseendet.
Charlotta berättar själv: "Basen är lika för alla och där har jag använt Distress Tattered Rose. Sen knyter jag ihop alla med samma washitejp, tråd och sigillstämpel. För övrigt har jag använt mig av en schablon, en stans, en doily, lite spets samt blommor.

Charlottas ATC är skira och ljusa.

**********

3.  Marléne Karlsson

Marlene har gjort tre olika ATC, alltså ingen serie som Charlotta gjorde.

Marléne har haft roligt med lite nya dies från Tim Holtz tillsammans med vackra papper och som hon skriver "älskar dem"!! Sista fotot är på lite av materialet som Marléne har använt sig av.


Material:**********


4. Annika Hedre

Annika berättar att hon blev inspirerad av en reklambild av en klocka som hon såg i en tidning.
Hon har haft ett nästan omänskligt tålamod  - hon har använt en liten bladstans från Nellie Snellen och klippt itu alla bladen och limmat ner ett och ett, över hela bakgrunden ! En vacker blomma i mitten.
Annika berättar att hon använt en blomstämpel från Heartfelt Creation, Nellie Snellen bladstans och lite olika färgpennor och till sist lite annat smått och gott från sina lådor. 5. Åsa Blomgren

Åsa har också gjort ett par olika ATC och men använt snarlika material på dem, men de är alltså helt olika varandra ändå. Sist bland fotona ser ni lite av det hon har använt.
Åsa berättar att hon har till sina bakgrunder använt samma stencil med blomma. Till sitt första ATC använde hon stencilen med modeling paste, till de andra tog hon Clear Gesso. Lekt med spray och till sista med Finnabairs Opal Magic Wax

Material:
**********

6. Eva Andersson

Eva har inte bara gjort ett fint ATC utan även en fin låda att förvara sina ATC i. På Evas ATC ser man pappersblommor och utstansat, men även metall både som svirvlar och ett gem som dekoration. Förvaring till ATC
 
**********

Det är kanske någon mer som behöver en låda till förvaring av ATC. Välkomna till YouTube för en beskrivning:**********

Det är så roligt att se allas tolkningar av temat. Vissa sprakar av färg medan andra är skira och ljusa. Mycket olika material och stilar - men allt i temat Blommor - Härligt!

Vårt nya tema för perioden 15 juli - 15 augusti är "Monokromatiskt" alltså enfärgat eller nästintill...
Ni kan läsa mer om utmaningen i blogginlägget: ATC-utmaning 15 juli - 15 augusti - Monokromatiskt

Välkommen att vara med!

/ MarieInga kommentarer: